Sport mee bij KDO-Sport Hellevoetsluis!

In de maand september laten NOC*NSF, sportbonden, gemeenten en sportclubs heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op! Landelijk wordt de nationale sportweek georganiseerd en lokaal ‘Doe sportief mee, in ‘Voorne aan zee’’. Met deze acties krijgt iedereen de kans de sport te ontdekken die bij hem of haar past. KDO-Sport doet ook mee, dus kom naar een van onze lessen en krijg de smaak te pakken!

Divers aanbod
De Hellevoetse gymnastiekvereniging is actief in Turnhal de Fazant en de sportzalen aan de Plataanlaan, het Bolwerk en in de Ravense Hoek. Voor iedere leeftijd is er wel een les bij KDO-Sport.

Jeugd
Is jouw kind dol op klimmen, klauteren, slingeren en springen? Vanaf 1,5 jaar kun je al meedoen met ouder- en kindgym en daarop volgend biedt de club kleuterlessen op verschillende locaties. Is jouw zoon of dochter al iets ouder en wil hij of zij graag de handstand, flikflak en salto leren, ook dat kan. Meerdere keren per week zet de leiding uitdagende situaties neer, zodat kinderen zich lekker kunnen uitleven, over de kop gaan en freerun- of turnvaardigheden aanleren. Uniek in de omgeving is acrogym. Bij KDO-Sport is een grote groep acrogymnasten actief, die het naast mooie kunsten oefenen erg gezellig hebben met elkaar.

Volwassenen
Onze trainers verzorgen iedere week ook leuke lessen voor volwassenen. Zo kun je meedoen aan sportfit, aerobics, volleybal en/of conditietraining. De lessen van met name sportfit zijn erg gevarieerd. Onder deskundige leiding worden er oefeningen gedaan voor het uithoudingsvermogen, de coördinatie, kracht en lenigheid. Deze worden gecombineerd met spelvormen, zoals badminton, trefbal en ook tennistechniek. Sporten bij onze club is meer dan bewegen, een gezellige en sociale sfeer staan voorop. Na de lessen voor volwassenen wordt er altijd tijd vrij gemaakt voor een drankje en om gezellig bij te kletsen.

Meedoen?
Belangstellenden zijn van harte welkom om gratis mee te doen of te komen kijken. Na twee proeflessen kun je lid worden van de club. Het lesrooster vind je op de website www.kdosport.nl. Voor meer informatie over KDO-Sport en de proeflessen, kun je contact opnemen met Christel Dubbeldam, via christel@kdosport.nl.

Freerun trainer gezocht!

Ben jij enthousiast over freerunnen, heb je veel verstand ervan en lijkt het je leuk om die kennis over te dragen aan de leden van KDO sport? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken per direct naar een trainer voor onze freerungroep.

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur dan een mailtje naar secretaris@kdosport.nl of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met je op!

KDO gaat weer open!

Na lange tijd buiten te hebben moeten trainen mag KDO deze week weer naar binnen!

Welke maatregelen er zijn voor in de turnhal:

Regel vanuit de KNGU:

  • Binnen moeten personen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Tijdens het trainen zelf hoeft niemand een mondkapje te dragen.

Regels vanuit de overheid:

  • kleed je thuis om, kleedkamers zijn gesloten!
  • binnen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden door leden jonger dan 18 jaar oud.
  • ouders wachten buiten, en houden afstand van de ingang voor een goede doorstroming.
  • 18+ houdt 1,5 meter afstand van elkaar en blijft met 1 ander lid in een groep.
  • maximaal 30 leden in de turnhal (exclusief personeel) op het moment dat er leden van 18+ aanwezig zijn.

Wij verheugen ons erop dat we weer naar binnen kunnen!

QR Code Jantje Beton

Beste mensen,
 
KDO-Sport Hellevoetsluis collecteert dit jaar voor Jantje Beton, dit is een organisatie die zich inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen voor kinderen en jongeren.

Een mooie bijkomstigheid is dat er 50% naar de turnvereniging gaat, die dit in deze moeilijke periode goed kan gebruiken. Een mooi initiatief voor beiden doelen!
U was niet thuis, als u deze QR-code scant geven wij u online de kans om een willekeurig bedrag aan dit goede doel te doneren. (Let op: deze code kan niet rechtstreeks in bank-apps worden gescand)

Buiten springdag KDO-Sport groot succes

Na 2 weken uitstel vanwege het prachtige winterweer kon afgelopen zondag eindelijk de door de leiding van KDO-Sport georganiseerde airtumbling en springdag plaats vinden.

Bijna het voltallige technische kader zette zich in om de leden van KDO-Sport een geweldige buitentraining te kunnen geven. Dankzij handbalvereniging Helius, die het handbalveld beschikbaar stelde was er ruimte genoeg om het grote materiaal veilig neer te zetten.

Om 10 uur werd er afgetrapt met de dames selectie groep. Sinds begin december konden deze meiden hun series op vloer niet meer oefenen, maar met de airtumbling was het mogelijk weer even lekker te springen. De recreatie meiden van 9 tot 12 jaar mochten daarna hun turnelementen heerlijk oefenen en ze genoten daar volop van. De Acro gymnasten combineerden hun elementen en choreo training in deze buiten training met series springen en door de extra dikke matten buiten was het gooien met partners ook even mogelijk. Vol in de zon ging de herenselectie samen met een groep 6 tot 8 jarigen aan de slag. Hoewel de heren in weer en wind buiten krachttraining doen om op niveau te blijven, gaat er toch niets boven het springen van salto’s en flikflakken. Er volgde daarna een parcours voor de freerunners en jongens groepen van KDO-Sport waarin veel salto’s gemaakt werden. De dag werd afgesloten met de 5e divisie turnsters, jongtalenten en de allerkleinsten van KDO-Sport. Het plezier spatte ervan af. De kinderen en hun leiding hebben een geweldige dag gehad.

Door de lockdown en het slechte weer was het tot nog toe niet echt mogelijk een buiten training te organiseren op de reguliere tijden, zoals in mei en juni wel mogelijk was. In plaats daarvan werden er online trainingen verzorgd en trainden de diverse selecties in parken en speeltuinen om kracht en lenigheidsverlies te voorkomen.

Hopelijk kunnen alle groepen van KDO-Sport met het voorjaar in het vooruitzicht weer regelmatig buiten trainen. Hou voor meer informatie de website in de gaten.