Freerun trainer gezocht!

Ben jij enthousiast over freerunnen, heb je veel verstand ervan en lijkt het je leuk om die kennis over te dragen aan de leden van KDO sport? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken per direct naar een trainer voor onze freerungroep.

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur dan een mailtje naar secretaris@kdosport.nl of vul het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met je op!

KDO gaat weer open!

Na lange tijd buiten te hebben moeten trainen mag KDO deze week weer naar binnen!

Welke maatregelen er zijn voor in de turnhal:

Regel vanuit de KNGU:

  • Binnen moeten personen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Tijdens het trainen zelf hoeft niemand een mondkapje te dragen.

Regels vanuit de overheid:

  • kleed je thuis om, kleedkamers zijn gesloten!
  • binnen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden door leden jonger dan 18 jaar oud.
  • ouders wachten buiten, en houden afstand van de ingang voor een goede doorstroming.
  • 18+ houdt 1,5 meter afstand van elkaar en blijft met 1 ander lid in een groep.
  • maximaal 30 leden in de turnhal (exclusief personeel) op het moment dat er leden van 18+ aanwezig zijn.

Wij verheugen ons erop dat we weer naar binnen kunnen!

QR Code Jantje Beton

Beste mensen,
 
KDO-Sport Hellevoetsluis collecteert dit jaar voor Jantje Beton, dit is een organisatie die zich inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen voor kinderen en jongeren.

Een mooie bijkomstigheid is dat er 50% naar de turnvereniging gaat, die dit in deze moeilijke periode goed kan gebruiken. Een mooi initiatief voor beiden doelen!
U was niet thuis, als u deze QR-code scant geven wij u online de kans om een willekeurig bedrag aan dit goede doel te doneren. (Let op: deze code kan niet rechtstreeks in bank-apps worden gescand)

Buiten springdag KDO-Sport groot succes

Na 2 weken uitstel vanwege het prachtige winterweer kon afgelopen zondag eindelijk de door de leiding van KDO-Sport georganiseerde airtumbling en springdag plaats vinden.

Bijna het voltallige technische kader zette zich in om de leden van KDO-Sport een geweldige buitentraining te kunnen geven. Dankzij handbalvereniging Helius, die het handbalveld beschikbaar stelde was er ruimte genoeg om het grote materiaal veilig neer te zetten.

Om 10 uur werd er afgetrapt met de dames selectie groep. Sinds begin december konden deze meiden hun series op vloer niet meer oefenen, maar met de airtumbling was het mogelijk weer even lekker te springen. De recreatie meiden van 9 tot 12 jaar mochten daarna hun turnelementen heerlijk oefenen en ze genoten daar volop van. De Acro gymnasten combineerden hun elementen en choreo training in deze buiten training met series springen en door de extra dikke matten buiten was het gooien met partners ook even mogelijk. Vol in de zon ging de herenselectie samen met een groep 6 tot 8 jarigen aan de slag. Hoewel de heren in weer en wind buiten krachttraining doen om op niveau te blijven, gaat er toch niets boven het springen van salto’s en flikflakken. Er volgde daarna een parcours voor de freerunners en jongens groepen van KDO-Sport waarin veel salto’s gemaakt werden. De dag werd afgesloten met de 5e divisie turnsters, jongtalenten en de allerkleinsten van KDO-Sport. Het plezier spatte ervan af. De kinderen en hun leiding hebben een geweldige dag gehad.

Door de lockdown en het slechte weer was het tot nog toe niet echt mogelijk een buiten training te organiseren op de reguliere tijden, zoals in mei en juni wel mogelijk was. In plaats daarvan werden er online trainingen verzorgd en trainden de diverse selecties in parken en speeltuinen om kracht en lenigheidsverlies te voorkomen.

Hopelijk kunnen alle groepen van KDO-Sport met het voorjaar in het vooruitzicht weer regelmatig buiten trainen. Hou voor meer informatie de website in de gaten.  

BELANGRIJK: Alle lessen tijdelijk gestopt!

Beste sporters  van KDO-Sport,

Gisteravond was de persconferentie van Premier Rutte. Zoals we allemaal al wisten uit de nieuwsberichten van de afgelopen dagen, ging het niet de goede kant op met het aantal positief geteste mensen in relatie tot de coronabesmettingen. Het gevolg is dat er gisteravond een zeer streng pakket met maatregelen werd afgekondigd. Buiten sporten is nog beperkt mogelijk maar het fysiek binnen sporten ligt de aankomende 5 weken volledig stil. Het bestuur van KDO Sport kan dan ook niets anders besluiten de zalen voor de aankomende weken volledig te sluiten en de lessen op te schorten tot minimaal 19 Januari 2021. Zoals Rutte ooit zei: “better safe than sorry”. We beseffen dat veel mensen dit niet leuk vinden, maar veiligheid gaat boven alles. De meesten van ons vallen in één of meer risicogroepen. Voor een vereniging als KDO zal dit ook financieel een pittige uitdaging gaan worden. Nadat er het afgelopen jaar zeer kritisch naar de uitgaven is gekeken vragen begroting en financiële planning nu weer onze aandacht de aankomende periode. KDO-Sport hoopt daarom wederom op uw steun te mogen rekenen. Wij als bestuur en trainers gaan in overleg met elkaar hoe wij de aankomende periode de verloren lesuren kunnen compenseren. De nieuwe regeling gaat in op dinsdag 15 December aldus premier Rutte.

Zodra we weer gaan sporten komt daarover een bericht. Zie voor gedetailleerde informatie over de nieuwe maatregelen van de overheid de kranten of  www.rijksoverheid.nl

Voor de tijd totdat we weer kunnen sporten wensen wij jullie alle goeds. Blijf gezond en blijf een beetje bewegen de aankomende weken. Hou vol en tot in de sportzaal over een aantal weken.

Met sportieve groet,

Willem, Piet, Belinda, Sylvia, Christel en Eric.

Bestuur KDO Sport Hellevoetsluis.