ALV 2022

Geachte Leden en ouders van de jeugdleden
Hierbij hebben wij het genoegen u uit te nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van KDO-Sport. Deze vergadering wordt gehouden op vrijdag 25 maart 2022in de kantine van de handbal bij de Fazant, Fazantenlaan 4, 3222 SM te Hellevoetsluis.
Aanvang 20.00 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

(meer…)

Turnen voor volwassenen!

Heb jij vroeger geturnd en wil je weer eens aan de brug hangen, over de balk lopen en de valkuil in springen? Of vind je het vooral gezellig om je oude turnmaatjes weer te zien?

Dan ben je van harte welkom tijdens de turntraining voor volwassenen in turnhal de Fazant op zondag 26 juni van 18:30 – 20:00 uur.

(meer…)

Teamspirit bij turnsters KDO-Sport

Zondag 24 april schitterden de teams van KDO-Sport in het Topsportcentrum in Rotterdam. De turnsters hebben mooie oefeningen getoond en dit werd beloond.

Alle KDO-Sport teams eindigden op het podium. Dik verdiend wonnen drie teams goud en twee teams namen het brons mee naar huis. Pupil turnster Amy de Ruiter mocht ook nog de zilveren medaille in ontvangst nemen voor de individuele meerkamp. Op alle toestellen scoorde ze boven de 13 punten en op balk zelfs een 14,35.

In dezelfde categorie heeft Amanda Kop hard gewerkt om haar angsten te overwinnen en turnde al deze elementen knap op de wedstrijd.

Tegelijkertijd turnde 1e divisie turnster Joleine van Es de bondsfinale teams in Waalwijk in een mix team met turnsters uit Groningen en Zoetermeer, nadat ze gisteren al de individuele meerkamp finale turnde. Behalve heel gaaf en knap om daar te turnen, was het ook een pittig weekend voor haar. Niet alles verliep naar wens. Bij brug behaalde ze wel de hoogste score van haar team. Het team werd 4e en individueel werd ze zaterdag 34ste van Nederland.

Goud en driemaal zilver voor KDO-Sport turnsters

Afgelopen weekend kwamen veel turnsters van KDO-Sport na een hele lange tijd weer individueel in actie op een meerkampwedstrijd. Ze namen het op tegen andere junioren en senioren supplement D van clubs uit Zuid-Holland in het Topsportcentrum in Rotterdam. De één kwam zonder verwachtingen de wedstrijdvloer op en de ander was erop gebrand om oefeningen foutloos te tonen. Er zijn hele mooie resultaten behaald.

Zaterdag vroeg in de morgen turnden Quinty Spel, Mara Doornhein, Valerie Brandsma en Saskia van Erk. Quinty ging er helemaal voor, maar het zat niet lekker in de wedstrijd, ze werd 11e. Mara turnde voor het eerst een hele schroef op vloer en werd met een val van balk 5e. Valerie turnde netjes en werd in een sterk deelnemersveld 4e. Bij Saskia vielen alle puzzelstukjes in elkaar, na een topwedstrijd werd ze beloond met zilver.

De ronde daarna was het de beurt aan Sarah Lemmen, Naomi Groenendijk, Emmalie Wu en Nienke van Veen. Sarah liet veel vooruitgang zien op vloer en dit werd beloond met de hoogste score op dit toestel in deze ronde, ze werd 13e. Naomi startte sterk op brug en werd 12e. Emmalie behaalde het hoogste cijfer op sprong (samen met Nienke) en turnde alle elementen die ze erg spannend vindt op balk en vloer keurig door, ze werd 8e. Nienke liet strakke oefeningen zien en won zilver.

De dag werd mooi afgesloten door de senioren Lisa van Barneveld en Femke Salemink. Lisa bleef de balk de baas en met nog 3 goede toestellen werd ze 6e. Femke was één van de turnsters die totaal zonder verwachtingen binnenkwam. Na een goede start op vloer (12,10 punten), was ze niet meer te houden. Na ook de hoogste score op sprong en brug, ‘nailde’ ze haar balkoefening en won ze overtuigend goud.

Op zondag kwam Kyara Offerhaus op twee toestellen uit na een lange blessureperiode. Deze toestellen kwam ze goed door. ging helaas één keer voortijdig van de brug af maar turnde de andere 3 toestellen met veel amplitude, ze werd knap 6e. Lisa van der Wagt turnde alle toestellen heel stabiel en dit werd dan ook beloond met zilver.