KDO-Sport is op 7 december 1929 opgericht in de voormalige gemeente Nieuw Helvoet als Gymnastiekvereniging KDO. KDO staat voor:

Kracht Door Oefening

De eerste 10 jaren werd er gesport in het Beursgebouw aan de Moriaanseweg.
Toen in 1939 dit beursgebouw een andere eigenaar kreeg volgde een tocht langs achterzalen van Cafés en o.a. de Machinistenschool in Hellevoetsluis, wat nu de Veste is. In 1945 werd in de Openbare school aan de Smitsweg in het dorp Nieuw Helvoet van 2 leslokalen een gymlokaal gemaakt, hierin konden toen ook de leden van gymnastiekvereniging KDO gaan gymmen.
Dit gymlokaal was in geen enkel opzicht te vergelijken met de huidige gymnastiekzalen.
Vanaf 1952 werden er Hellevoetsluis west verschillende gymnastiekzalen gebouwd, de eerste in de wijk Vlotbrug, daarna aan de Moriaanseweg, de Opzoomerlaann en Nieuwenhoorn en het Bolwerk.

Nadat de gemeenten Hellevoetsluis, Nieuw Helvoet en Nieuwenhoorn in 1960 werden samen gevoegd en in die periode een begin was gemaakt met de Deltawerken, de afsluiting van het Haringvliet, werden er veel woningen bij gebouwd. In die tijd had Gymnastiekvereniging KDO ook een Volleybal en Badminton afdeling, waardoor we de naam hebben gewijzigd in Sportvereniging KDO.
Nadat Hellevoetsluis als groeigemeente was aangewezen en sterk ging uitbreiden aan de andere kant van het kanaal, men noemde dat destijds “de sprong over het kanaal” heeft KDO besloten om mee te springen en ook in de nieuwe wijken Struyten en Kooistee gymnastieksport te gaan aanbieden. Bij de bouw van de sportzaal aan de Plataanlaan in 1980 werd ons clubhuis De KDO-Foyer aangebouwd waar vanaf die tijd al onze vergaderingen en neven activiteiten worden gehouden. Naast de vele sportzalen kwamen er ook nog 3 sporthallen en een gymzaal in Ravensehoek bij, zodat we in alle wijken de mogelijkheid hadden om gymsport aan te bieden. In 1975 telde KDO 750 leden, in 1985 waren dat er bijna 1500, waaronder veel jazzdans en aerobics groepen. De opkomst van de professionele sportscholen hebben veel van onze dans leden weggetrokken, waardoor het ledenaantal bleef schommelen rond de 750 leden.

In 1999 hebben wij onze naam wat gemoderniseerd en zijn vanaf die tijd KDO-Sport Hellevoetsluis. Al vele jaren bestond de behoefte aan een permanent ingerichte turnhal, uiteindelijk is die er gekomen en konden we in 2011 een prachtige volledig ingerichte turnhal De Fazant in gebruik nemen. In onze turnhal sporten alle turngroepen terwijl de jongste jeugd en sommige recreatie nog in de wijken worden aangeboden.