20151128_113716KDO Successen eerst regio wedstrijd 2e divisie.

Op zaterdag 28 november begon het wedstrijd seizoen al voor de dames van de N2 en 2e divisie.
Voor het eerst wordt er dit seizoen geëxperimenteerd met 2 regiowedstrijden voor de 2e divisie en N2 turnsters. Voorheen was het altijd maar 1 regiowedstrijd.

Voor de verplichten oefenstof betekent dit dat we de 2e wedstrijd moeten afwachten om te weten of ze doorstromen. Ika van de Pol, pupil 1 N2, deed in ieder geval al goede zaken. Zij behaalde met 50.775 punten een mooie 10e plek. Als ze de volgende wedstrijd weer zo goed turnt of beter zal ze de volgende ronde waarschijnlijk wel halen.

Nika Tersteeg is voor dit seizoen voor het eerst keuze oefenstof, wat inhoud dat ze aan de hand van bepaalde eisen een eigen oefening mag turnen. Ondanks wat zenuwen wist Nika er goed mee om te kunnen gaan want na 3 toestellen stond ze op de 1e plek en haar laatste toestel was brug. Hier turnde ze een geweldige oefening en deze werd ook beoordeeld met het hoogste cijfer van haar niveau. Ook gaf ze de eerste plek hiermee niet weg en mocht zij de gouden medaille ophalen op het hoogste schavot.

Isa Hartman turnt bij de junioren in de 2e divisie. Ook zij turnde hele mooie oefeningen. Bij haar eerste toestel balk viel ze met de flikflak, wat bijna nooit gebeurt, maar foutjes zitten in een klein hoekje. Wel lukt haar salto voorover wat een erg mooi maar moeilijk element is. Bij de andere toestellen liet ze zien dat ze het niet had opgegeven en haar doelen wilde halen. Sprong en vloer gingen goed en net als Nika turnden Isa een geweldige brug oefening. Ook zij kreeg de hoogste punten van haar niveau op dit toestel. Uiteindelijk resulteerde dit in een 2e plek op de meerkamp en kreeg ze dus een mooie zilveren plak omgehangen.

In de laatste ronde turnden Sara Verkerke en Joleine van Es hun meerkamp. Beide turnsters kampen nog met last van een zware enkelblessure. Desondanks beten ze door de pijn heen en turnden ze nog een goede wedstrijd. Beide turnsters moesten in ieder geval 36 punten halen om door te mogen stromen naar de volgende ronde. Dit hebben ze allebei ruimschoots gehaald. Sara werd 12e met 43,125 punten en Joleine daar vlak achter op een 13e plek met 42,800 punten.

[cycloneslider id=”eerste-regiowedstrijd-dames-tweede-divisie”]

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *