AlishaAlisha van Meel brons in districtsfinale

De bijna 10 jarig Alisha van Meel verdiende tijdens de halve finale een ticket voor de sprong bij de toestelfinales in Ahoy. Een weekje later kreeg ze bericht dat ze ook was uitgenodigd om mee te doen aan de districtsteam wedstrijden. Elk district in Nederland vormt een team van drie instap turnsters en twee pupil 1 turnsters. Alisha turnde samen met turnsters van Pro Patria Zoetermeer, Devona Wateringen en DOS Alphen in het team.
Vrijdag mochten ze in de hal in Ahoy oefenen op de wedstrijd toestellen en zaterdag turnde ze de wedstrijd. Ze turnde allemaal super goed, zonder grote fouten en het spannende was dat ze als laatst de balk op moesten. Deze jonge meiden lieten zien dat het turnen in zo’n grote ruimte hen niet meer zenuwen bracht want ze bleven alle 5 netjes op de balk staan tijdens hun oefening.

Hiermee verzekerde zij zich van de 3e plek. En mochten dus samen het podium betreden en kregen ze de bronzen medaille omgehangen.

De 4 hoogste cijfers per toestel per team werden telkens geteld en van Alisha zijn al haar cijfers meegeteld. We zijn super trots op Alisha en zij is een enorm mooie ervaring rijker.

Het was een vol weekend van haar want zondag turnde ze nog tijdens de toestelfinales haar sprong finale. Dit is weer individueel. Alisha sprong een hele mooie overslag en een ruime goede arabier flikflak (yurchenko techniek) naar de stapel. De jury beoordeelde Alisha haar sprongen net iets te laag voor een medaille. Ze werd 4e met iets minder dan 7 honderdste van een punt achter nummer 3. Maar ze kan nu wel zeggen dat ze 4e van Nederland is op het onderdeel sprong.

Sebastiaan

[cycloneslider id=”alisha-van-meel-brons-in-districtsfinale”]

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *