tmp_3100-WP_20150607_015833818505Isa Hartman Nederlands kampioene balk

In het weekend van 6 en 7 juni werd in Hoofddorp het NK gehouden voor enkele niveaus. Op zaterdag turnde Nika Tersteeg jeugd N3 turnster haar allereerste NK. Een hele mooie prestatie want je zit al bij de beste turnsters van Nederland in jouw categorie en niveau. Nika turnde de wedstrijd niet helemaal foutloos uit. Ze werd uiteindelijk 33ste.
Isa Hartman turnde in dezelfde rond als Nika alleen in de andere baan. Isa liet geweldig turnen zien en lag op koers om eventueel een medaille te pakken. Heel jammer was het dus ook dat zij bij het toestel vloer viel bij haar schroefsalto. Dit zorgde ervoor dat ze wat terug viel in het eindeklassement. Toch wist ze nog beslag te leggen op een mooie 9e plek.

Zondag turnde Alisha van Meel haar NK in niveau pupil 1 N1. Alisha wist dat er een paar turnsters gewoon beter zijn op het moment dus het doel was om zo goed mogelijk haar oefeningen door te komen. En dat deed ze, bij sprong had ze zelfs het een na hoogste cijfer. Alleen bij de brug/rek komt ze nog wat tekort en bij balk had ze een val. Alisha kwam uiteindelijk om een 16e plek uit. Wat ook een ontzettend goede prestatie is op dit niveau.

Ook waren er op zondag de toestelfinales voor de 2e divisie. Isa Hartman had zich tijdens de halve finale geplaatst voor de balk finale. De vorige dag had Isa het hoogste cijfer op balk, dus ze was gebrand om weer zo’n mooie balk oefening neer te zetten. Ze bleek oppermachtig, er was maar 1 meisje dat in de buurt kwam van Isa haar cijfer. Maar met een 11.950 pnt. Bleef Isa op plek nummer 1 staan en turnde zij zich naar een gouden plak en mag zij zich Nederlands kampioene balk noemen!

Sebastiaan

[cycloneslider id=”isa-hartman-nederlands-kampioene-balk”]

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *