foto finaleFinale jongtalenten

Zaterdag 9 mei turnden de jongtalenten van de selectie hun finale in Barendrecht. Door bij de eerste 16 meisjes te eindigen bij twee eerdere wedstrijden waren zij doorgedrongen tot de finales. Het niveau was erg hoog maar dat mocht de pret niet drukken. Deze wedstrijden zijn vooral om wedstrijdervaring op te doen aangezien zij nog te jong zijn om deel te nemen aan wedstrijden van de KNGU.
Sinds de eerste wedstrijd begin januari hebben de meiden groei getoond. Op de balk lieten zij alle vier een radslag zien, op sprong bijna allemaal een overslag over de pegasus en een streksalto vanaf de plankoline. Op de vloer turnden zij de oefening op muziek. Robin Vos liet zien dat dat haar favoriete toestel is. De overslag lukte goed en haar spagaatsprongen waren hoog en wijd. Ze behaalde daar een mooie score van 12,350. Einduitslag; een 27e plek.
Larissa den Braasem sprong met haar eerste sprong een prachtige overslag over de pegasus. Haar tweede sprong was een streksalto, deze was iets gehoekt maar het gemiddelde telt en ze kreeg een score van 12.300. Larissa eindigde als 26e.
Mellenie Mennen deed op rekstok met klosjes haar best om zo hoog mogelijk en zo gestrekt mogelijk te zwaaien. Haar score was 10.800. Zij behaalde een 25e plaats. Sarah Lemmen turnde safe en dat werd beloond. Haar oefening aan de rekstok was erg strak en ze liet goede houdingen zien, score 11.850. Op balk stond zij, net als Larissa, stabiel en stevig na haar radslag. Zij eindigde op een mooie 20e plek.
Die dag turnde ook nieuw lid Tammy Kuiters haar wedstrijd bij de mini’s. Dit is nog een leeftijdscategorie jonger. Haar sprong, handstand plof naar verhoging was superstrak, score 13,500. De balk was haar beste onderdeel, zonder enige wankels en met hoge beenzwaai kreeg zij een 4e score, 13.850 nét te weinig om een toestelmedaille te winnen. Tammy eindigde op een prachtige 7e plaats.

Ellen

foto finale

Categorieën: Turnen

1 reactie

patricia vos van t geloof · 11/05/2015 op 15:45

Hoi,

super trots op deze kanjers. ze hebben zoooo hun best gedaan tussen alt turn geweld.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *