11149579_678871528905381_8098632941725245664_n1/2 finale Waalwijk

In het weekend van 18 en 19 april mochten enkele turnsters van KDO-Sport hun halve finale turnen. Dit keer georganiseerd in Waalwijk.
Op zaterdag turnden Charlize Klop en Ika van de Pol. Ika haar voorbereiding was niet goed, ze blesseerde een paar weken terug haar knie. Het lukte haar niet op haar oefeningen foutloos te turnen wat erin resulteerde dat ze niet bij de eerste 18 zat die mochten doorstromen naar de NK finale.
Bij Charlize gingen de eerste 3 toestellen goed. Helaas turnde ze bij de rekstok totaal niet een oefening die ze wel kan. Ze kreeg zo’n laag cijfer dat ze gelijk heel ver zakte in het eindklassement. Hierdoor is zij ook niet door naar de meerkamp finale. Wel haalde ze het 5e cijfer bij sprong waardoor ze reserve is voor de toestelfinale bij dit toestel en bij balk turnde ze zich zelfs als 3e door naar een geweldig plekje op de balk finale. In de laatste ronde mocht Eline Starink bij de senioren 1e divisie haar halve finale turnen. Bij deze wedstrijd wist ze dat ze het tegen een ontzettend sterk deelnemersveld moest opnemen.
Eline moest veel risico nemen en enkele, voor haar, nieuwe elementen turnen om nog enigszins kans te maken. Sommige van deze elementen lukten gelukkig maar er ging toch ook nog het een en ander niet helemaal goed. Eline heeft alles gegeven maar de andere turnsters waren op dit moment nog even te goed. Eline is net als Ika en Charlize voor de meerkamp gestrand in deze halve finale.
Op zondag turnden Melanie Pierse, Nathalie Meurs en Maybel Willemse hun ½ finale. In dit sterke deelnemersveld mocht er niets fout gaan om zo door te stromen naar de landelijke finale waarvan er maar 9 door mochten. De meiden startten op balk.
Melanie turnde een stabiele wedstrijd. Ze liet zien wat ze kon, behaalde op vloer haar hoogste score, 13.950, en ook op brug turnde strak en landde ze stabiel na haar streksalto af. Balk en sprong zijn niet haar sterkste onderdelen, hoewel ze deze onderdelen prima uitvoerde. Melanie eindigde op een 15e plek wat geen plek in de finale betekent.
Nathalie Meurs was niet van de wijs te brengen en liet zien wat ze kon en waar ze op had getraind. Ze behaalde niet alleen een reserveplek voor de toestelfinale sprong, ze mag tevens door naar de meerkamp finale met haar verdiend behaalde 9e plek.
Maybel Willemse liet wederom zien dat zij op het podium hoort. Met een eerste plek op balk, 12.533, en een eerste plek op vloer met een overweldigende score van 15.000 was zij overtuigende winnares van deze halve finale voor de jeugd 2 divisie 3. Naast de toestelfinales is zij met gemak door naar de finale.
Als laatste turnster dit weekeind was Anouk Slockers bij de senioren 3e divisie aan de beurt. Op brug begon ze met een zelden door haar gemaakte fout. Gelukkig herpakte zij zich snel en viel haar score uiteindelijk nog mee, 9.967. Op vloer besloot ze wat meer risico te nemen zodat ze misschien toch nog en plekje in de finale zou kunnen bemachtigen. Dat pakte goed uit, haar streksalto 1½ imponeerde de jury en ze kreeg een 12.600. Ze behaalde een 6e plaats wat ook voor haar een plek in de finale inhoud.
Natuurlijk zijn we ontzettend trots op al deze meiden. Ze hebben allemaal verbeteringen laten zien en hebben erg goed hun best gedaan.

Ellen

[cycloneslider id=”12-finale-waalwijk”]

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *