IMG_1723Halve finale jongens en heren


In Zwijndrecht werd op 28 en 29 maart de halve finale turnen voor jongens en heren gehouden. Er hadden zich maar liefst acht turners weten te plaatsen voor deze halve finale. De voorbereidingen aan deze wedstrijd waren zeer goed. Dit gaf hoge verwachtingen voor deze belangrijke wedstrijd. De eerste 12 deelnemers , per categorie, konden zich plaatsen voor de NK meerkamp op 6 juni in Leek. Tevens konden de beste zes per toestel zich kwalificeren voor het NK toestellen op 7 juni in Leek.
Bij de jeugd werd Casper de Leeuw van Weenen 21ste en Marijn Prooi 24ste. Beiden hadden goed gewerkt maar hadden te veel slordigheidfoutjes voor een hogere klassering.
Bij de junioren 2 niveau 6 was het erg spannend voor Sebastiaan Willemsen en Tom Imholz. Een tiende van een punt was in het eindklassement drie plaatsen verschil. Sebastiaan had een goede dag en werd tweede. Tom knokte meer tegen zichzelf maar kon geen rust in zijn oefeningen krijgen en werd 18de.
Bij de senioren werd Johan van Nimwegen tweede en is een van de favorieten voor het goud op het NK. Jordy Noordam kwam 0,3 punt tekort voor een meerkamp finaleplaats en werd 15de. Op zondagochtend waren de instap turners aan de beurt. Voor Troy Tsironis en Sem van Heeswijk was er helaas geen meerkamp finaleticket weggelegd. Troy werd 23ste terwijl Sem 35ste werd. Er werden door de KDO Cycle Parts turners nog tien NK toestelfinale plaatsen verdiend. Die waren weggelegd voor Troy 1, Sebastiaan 2, Johan 5 en Jordy op 2 toestellen.
Het zal een spannende NK worden op 6 en 7 juni in Leek.

Peter S.

[cycloneslider id=”halve-finale-jongens-en-heren”]

Categorieën: Turnen

1 reactie

patricia · 07/04/2015 op 21:55

Netjes mannen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *