CIMG2404Kwartfinale Tilburg

In het weekend van 21 en 22 maart werden er Tilburg de laatste van een reeks ¼ finales gehouden.
Op zaterdag mocht als eerst pupil 1 N1 turnster Alisha van Meel turnen. Alisha was een tijdje ziek geweest dus had niet veel kunnen trainen. Tijdens haar wedstrijd had ze nog last van een flinke verkoudheid. Desondanks turnde ze nog een redelijk goede wedstrijd. Uiteindelijk kwam ze precies in het midden terecht met een 8ste plek. Hiermee stroomt ze door naar de halve finale.
In de tweede ronde was het de beurt aan Ika van de Pol. Deze instap n1 turnster laat goede vooruitgang zien. Charlize haar trainingsmaatje was gezellig meegekomen voor support. Ika turnde hele mooie oefeningen op balk, vloer en sprong. Met zelfs het een na hoogste cijfer op sprong. Na deze 3 toestellen stond Ika op de 3e plek. Alleen met de oefening aan de rekstok heeft ze nog wat moeite, hier ging het ook niet slecht maar andere meisjes waren iets beter. Na de rekstok eindigde Ika op een mooie 7e plek en is zij ook ruimschoots door naar de halve finale.

Op zondag turnden nog jeugd N3 turnster Nika Tersteeg en jeugd 2 turnsters Syll van Yperen en Isa Hartman in de 4e ronde en in de 5e en laatste ronde senior 2e divisie Joleine van Es. Nika turnde mooie oefeningen, helaas viel ze 2 keer van de balk waardoor ze wat puntjes liet liggen. Toch wist ze nog beslag te leggen op de 10e plek. Isa en Syll maakte bij hun eerste 2 toestellen een paar foutjes waardoor ze het goed spannend maakte. Vooral Syll herpakte zich bij brug, met een mooie spreidhandstand voor haar afsprong haalde ze het 5 na hoogste cijfer op dit toestel. Isa belanden uiteindelijk op de 7e plek en Syll werd 9e. hiermee plaatse alle 3 de jeugd turnsters zich voor de halve finale. Joleine had veel last gehad van telkens terugkerende blessures. Hierdoor heeft ze niet optimaal kunnen voorbereiden. Dat zag je op sommige momenten. Ze turnt heel gemakkelijk maar maakte nog wat te veel foutjes. Ondanks de foutjes wist ze toch op de 5e plek te komen. Mede dankzij de 12.000 punten wat het hoogste cijfer was van de wedstrijd op balk. We kunnen heel tevreden zijn over de prestaties van de KDO-Sport turnsters. Alle turnsters van de N1, N2 en jeugd N3 en de 1e en 2e divisie zijn door naar de halve finale. Een 100% score dus voor KDO-Sport. Nu gaan we weer goed trainen voor de halve finales waar de turnsters een plekje proberen te halen op de NK en de NK toestelfinales.

Sebastiaan

[cycloneslider id=”kwartfinale-tilburg”]

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *