vloer7 en 8 maart vierde divisie en Hengelo


Afgelopen weekeind was een druk maar sportief weekeind voor onze turnsters. In Turnhal de Fazant turnden 16 meisjes uit de 4e divisie hun regiowedstrijd. Bij een goede prestatie stromen de meisjes door naar de districtfinale in Amsterdam later dit jaar.
De instappers turnden goed. Quinty Spel liet een prachtige vloer zien, behaalde daarmee de hoogste score op dit toestel (11.850) en veroverde een zilveren medaille. Rosalie Loos behaalde met haar wedstrijd een bronzen medaille. Tevens door naar de districtfinale is Lorena Willemse. In de categorie jeugd 2 turnde Namara Looij een topwedstrijd. Op vloer sprong zij hoge salto’s, score 11.350. Een verdiende gouden medaille was er voor haar. Daarnaast is ook door naar de districtfinale Femke Salemink.
Bij de senioren liet Mariska Werring zien dat zij hard getraind had voor de brugoefening, score 11.250. Op de overige toestellen turnde ze stabiel en goed. Terecht werd dit beloond met een 1e plek op het podium. Inge Slockers haalde met haar totaalscore van 40.275 nét geen podiumplek maar mag wel door naar de districtfinale. Noa Poot verdiende op sprong de hoogste score in haar categorie, 11.575 en mag tevens door naar de districtfinale.

In Hengelo werden de eerste ¼ finale gehouden van een reeks van 3 weekenden. Charlize Klop instap N1 turnster mocht laten zien wat ze kon in de ochtend. Ze had wat meer last van zenuwen dan anders, waardoor ze nog wat kleine foutjes maakte. Van de 16 turnsters in haar baan gingen er 12 door. Charlize wist ondanks de foutjes nog voldoende punten te scoren en zij werd 10e en is dus door naar de halve finale. Dit is haar eerste jaar van landelijke wedstrijden dus enorm knap dat ze dit al bereikt heeft.
’s Avonds mocht Eline Starink aantreden. Dit is haar eerste jaar in de 1e divisie senior. Bij de voorgaande wedstrijden was het limiet om door te stromen niet heel hoog en daarom stroomde zij makkelijk door. Dit was de eerste keer dat er wat turnsters af konden vallen. Van de 23 gingen er 17 door. Eline turnde een wedstrijd waar ze tevreden over is. Ze werd 12e en ook zij mag naar de halve finale. Ook gastturnster Milou Erkelens die in het zelfde niveau als Eline turnde maar in de andere baan heeft een plekje in de halve finale bemachtigd, zij werd 11e.

Ellen

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *