CIMG2277
districtswedstrijd 3e divisie/N3 Amsterdam
1/8 finale 1e divisie/N1 Eindhoven

Zaterdag 7 februari waren de districtswedstrijden in Turnace Turnhal in Amsterdam voor de turnsters die uitkomen in de 3e divisie. In de eerste wedstrijdronde mochten Aïsha Aalbersberg, Kiki Peters, Rowan Kiela, Roxy van Dijk en Nikki Landwehr. De meiden hebben hard getraind maar bij deze wedstrijd kwam het niet bij iedereen tot uiting. Nikki turnde een redelijk wedstrijd met hoge punten voor sprong 13.000 maar heeft daarmee geen plek voor de volgende ronde kunnen bemachtigen. Rowan, Aïsha en Kiki turnden best een goede wedstrijd maar werden niet beloond met passende punten. Roxy werd wél beloond voor haar harde werken en met een totaalscore van 45.083 mag zij nipt door naar de districtsfinale op 21 maart.
In de middag was het de beurt aan de jeugd 1 meisjes en de senioren C. Nathalie Meurs turnde een goede wedstrijd, op sprong had zij het tweede hoogste cijfer met half in half uit op pegasus, score; 11.125. Ze miste net een podiumplek maar mag tevreden zijn met een 6e plaats. Melanie Pierse liet zien waar ze op getraind had bij balk, de uitvoering was goed en daar werd ze voor beloond, 12.450. Daarbij verdiende ze een medaille met een 5e plek in de einduitslag. Maybel Willemse turnde stabiel en op hoog niveau. Op brug maakte zij haar streksalto met veel hoogte en een prachtige landing; 13.900. Een verdiende plek op het podium met een eerste plaats!
Senior Anouk Slockers turnde een goede wedstrijd, zij haalde een mooie score op vloer met een prima oefening waar ze alles stabiel en goed turnde, 11.267. Met tevens een goede score op sprong, 11.850 behaalde zij een 3e plaats. Sandra Jongejan ,14e plek, Elsa Fluks,19e plek en Elle van der Kroon 21e plek, turnden met wisselende tevredenheid maar ruim voldoende om door te gaan naar de districtsfinale eind maart. Helaas voor Aranka Looij en Deborah van der Wal was hun inzet niet voldoende. Zij mogen helaas niet door.

Zondag 8 feb. waren er in Eindhoven de 1/8 finale voor de N1 en 1e divisie turnsters. Alisha van Meel mocht het spits afbijten in de eerste ronde. Bij deze wedstrijd zag je dat Alisha erg veel had getraind op netheid. Zij turnde een goede wedstrijd, deed voor het eerst flikflak op de balk tijdens een wedstrijd en turnde dus erg netjes. Alleen op brug ging ze een beetje de mist in. Uiteindelijk behaalde ze mooie 6e plek. In de tweede ronde was het de beurt aan instappers Charlize Klop en Ika van de Pol. Beide turnsters turnde goede oefeningen met als enigste fout voor Ika een val van de balk en bij Charlize ging sprong niet helemaal zoals zij dat eigenlijk kan. Verder lieten ze overal verbeteringen zien ten opzichten van de vorige wedstrijd. Charlize werd 7e en Ika behaalde de 5e plek. In de laatste ronde ging Eline ervoor. Haar plan was om wat nieuwe elementen uit te proberen. Dit ging niet helemaal volgens plan. Veel van de andere turnsters hadden afgezegd of deden niet alle toestellen waardoor de sfeer niet echt op een echte wedstrijd leek. Eline moest ook op de eerste 3 toestellen beginnen. Met veel fouten en veel niet getelde elementen en eisen werd ze uiteindelijk 7e. Dit was niet erg want zij had zich eerder al geplaatst voor de ¼ finale.

[cycloneslider id=”districtswedstrijden”]

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *