IMG_1694KDO Cycle Parts turners turnen eerste wedstrijd

Op 24 januari was de eerste wedstrijd van de selectieturners. Acht van de KDO Cycle Parts turners traden aan in vier verschillende categorieën.
De jongste turners, benjamin niveau 10, begonnen in Alphen aan de Rijn om acht uur aan hun wedstrijd. Voor Tim Geuze en Christopher Brumond was het de eerste grote wedstrijd over zes toestellen. Ze werkten prima en de trainer was tevreden over hun prestaties. Tim eindigde als zevende terwijl Christopher vijftiende werd.
In wedstrijd twee mochten de deelnemers uit de categorie jeugd niveau acht, hun oefeningen laten beoordelen. Casper de Leeuw van Weenen en Marijn Prooi waren hier de KDO deelnemers. Marijn turnde een uitstekende wedstrijd en werd vijfde. Casper liet op het toestel ringen punten liggen omdat zijn achteropzet niet lukte, en werd hierdoor dertiende. In wedstrijd drie toonden Tom Imholz en Sebastiaan Willemsen hun kunnen. Deze turners werken in de categorie junioren twee niveau zes. Dit is de leeftijd van 17 en 18 jarigen. Sebastiaan was de favoriet voor goud en maakte deze rol ook waar en werd eerste. Voor Tom was het de eerste wedstrijd die hij onder KDO vlag bestreed. Voorheen was hij deelnemer voor Sportuna uit Spijkenisse. Door goed turnen en door te voldoen aan alle adviezen liet Tom strak en goed verzorgde oefeningen zien. Dit resulteerde uiteindelijk dat Tom, naast Sebastiaan, op het erepodium mocht plaatsnemen als nummer twee (zie foto).
In wedstrijd nummer vier waren bij de senioren Johan van Nimwegen en Jory Noordam aan de beurt. Niet alle toestellen gingen vlekkeloos. Toch is er progressie zichtbaar wat positief is richting landelijke wedstrijden. Jordy Noordam mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Alle deelnemers, trainers en supporters verwachten toen dat Johan nummer een zou zijn. Dit bleek niet het geval te zijn. Johan bleek op de uitslagenlijst vierde te zijn. Op het toestel brug bleek dat Johan een penalty aftrek kreeg van vier punten. Dit was onterecht, maar helaas kon het cijfer van Johan niet meer worden aangepast. Dit kwam omdat de juryleden van brug helaas al naar huis waren gegaan. Hierdoor liep Johan zijn verdiende gouden medaille mis. Zo blijkt maar weer eens te meer dat turnen een jurysport is waar, helaas, ook wel eens fouten worden gemaakt.
Zaterdag 31 januari hebben nog vijf KDO Cycle Parts turners hun districtswedstrijd. Deze turners moeten dan naar Waddinxveen.

[cycloneslider id=”eerste-wedstrijd-selectieturners”]

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *