WP_20150117_002
Derde plek voor Joleine van Es district Zuid-Holland

 

Het officiële wedstrijd seizoen is weer gestart voor de dames turnsters van KDO-Sport Hellevoetsluis. Op 17 januari was het de beurt om de eerste plaatsingswedstrijd te turnen voor instappers N1 Ika van de Pol en Charlize Klop, Pupil 1 N1 Alisha van Meel en Jeugd 1e divisie Chenoa Gijbels in de eerste wedstrijdronde. In de tweede wedstrijdronde turnden senior 2e divisie turnsters Joleine van Es en Sara Verkerke en Senior 1e divisie turnster Eline Starink. Als enige in de 3e wedstrijd ronde turnde 3e divisie junior Loïs de Mol.

 

Voor de instappers was dit de eerste plaatsingswedstrijd die zij turnden. Erg vervelend dat Charlize de dag en nacht voor deze wedstrijd ziek werd maar ‘s ochtends kwam ze toch naar de wedstrijdhal in Amsterdam en ze wilde het proberen. Ze is een ontzettende doorzetter want ze heeft de wedstrijd helemaal uitgeturnd en het ook nog eens heel goed gedaan. Ook Ika liet zien waar ze hard voor had getraind. Het doel was om meer dan 36 punten te scoren wat nodig was voor doorstroming. Ika werd 10e en Charlize 11e. Ze behaalden voldoende punten om door te stromen. Alisha moest ook minimaal 36 punten scoren. Ze turnde een goede wedstrijd, bij sprong had ze zelfs de hoogste punten van haar niveau. Met net wat minder dat een punt viel ze buiten de medailles en werd 4e. Toch erg knap op dit niveau.

Chenoa turnde geen programma op deze wedstrijd, zij heeft te veel last van blessures. Zij gebruikt dit seizoen om te herstellen en sterker te worden om volgend seizoen weer van de partij te zijn en voor de medailles te strijden.

Joleine is er een tijdje uit geweest, dus voor haar was het ook best spannend om voor het eerst weer een individuele wedstrijd te turnen. Het ging niet geheel vlekkeloos maar toch wist ze zich op de derde plek te turnen en kreeg ze dus de bronzen medaille omgehangen. Het was best spannend want nummer 1 tot 3 hadden in de 45 punten. Sara had vorig seizoen ook geen wedstrijden gedaan omdat ze veel last had van blessures. Ze turnde een erg goede wedstrijd en er zijn altijd punten om te verbeteren, maar nu weet ze waar ze ongeveer staat. Met een 7e plek kan ze erg tevreden zijn. Eline turnde een stabiele wedstrijd zoals we van haar gewend zijn, tot het laatste toestel. Bij de brug ging ze eraf bij de zolendraai handstand en voor de afsprong had ze wat teveel vaart waardoor ze die niet kon uitvoeren. Balen maar ze heeft nog wel ruim boven de benodigde 36 punten gescoord waardoor ze met een gerust hart de volgende wedstrijd kan turnen.

Voor Loïs kwam deze wedstrijd wat te vroeg, ze maakte teveel fouten op balk en brug. Gelukkig wist ze een mooie sprong neer te zetten en een prima vloer maar dat was niet genoeg. Met een strengere doorstroomregeling omdat er meer turnsters zijn in haar niveau, wist ze zich niet te plaatsen voor een vervolgronde.

De dames gaan nu weer hard trainen om bij de volgende wedstrijden nog beter voorbereid te zijn.

 

Veel succes!

[cycloneslider id=”eerste-plaatsingswedstrijd”]

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *