IMG_1565
Harde leerschool voor KDO turners.

Op 15 en 16 november werd in Zwijndrecht gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor teams. KDO had met een seniorteam ingeschreven in de tweede divisie. In 2013 is dit team kampioen geworden in de derde divisie. Dat onze turners het zwaar zouden krijgen in de tweede divisie wisten wij reeds bij voorbaat. Het KDO team bestond uit de volgende turners: Sebastiaan Willemsen, Benno Hammerstein, Jop van Gogh, Jordy Noordam en Johan van Nimwegen.

Op enkele toestellen zagen de oefeningen er op het oog heel goed uit. De jury was streng maar rechtvaardig want, de inhoud van de oefeningen kwam soms tekort. Elke keer als een oefening niet voldoende inhoud heeft is dit steeds minimaal een aftrek van vier punten. Als dit drie of vier keer gebeurt in een wedstrijd loop je al gauw achter de feiten aan.

Ondanks dit puntenverlies werd het KDO team negende met maar drie tiende punt achterstand op nummer acht en waren er enkele opmerkelijk goede prestaties. Zo turnde Sebastiaan Willemsen op sprong voor het eerst op een wedstrijd de Tsukahara gehurkt. Deze sprong was zo goed uitgevoerd dat hij er een 11 punt 95 voor verdiende.

Een KDO damesteam zal aankomend weekend in Amsterdam turnen op het NK voor teams en zowel de selectie meisjes/dames als de recreanten dames zullen in onze turnhal de Fazant strijden om de titel Eilanden kampioen. Verdeeld over de hele dag zijn er wedstrijden te zien op hoog turnniveau. De entree is gratis.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *