OLYMPUS DIGITAL CAMERARondleiding 55-plussers

Op de zonnige zondag 12 oktober was de dinsdag 55+ groep uitgenodigd voor een rondleiding in de Ravense Hoek. Dit was op initiatief van een groepslid, de stadsgids, Cor Koch. Bijna de gehele sportgroep was om 12 uur aanwezig met hun echtgenoten. De rondleiding begon bij de Ravense Hoek scholen en voerde door een groot deel van de wijk. Het is haast niet te geloven hoeveel historie er in de Hellevoetse bodem de laatste jaren is ontdekt. Ook als je als Hellevoeter regelmatig door de gemeente rijdt of fietst weet je vaak maar half waar je moet kijken om te zien waar de historische plekken te vinden zijn. Door de rondleiding van Cor zullen alle deelnemers met andere ogen kijken naar de Ravense Hoek. Vele bewoners van die wijk weten vaak niet op welk historisch grondgebied zij wonen. Het mooi geïllustreerde boek De Kunst van het Graven, uitgegeven door de gemeente Hellevoetsluis in 2003, kan ook voor vele wijkbewoners een positieve leidraad zijn voor het ontdekken van het vele moois in hun leefgebied. Cor, wij danken jou voor de geslaagde rondleiding en hopen ooit, onder jou deskundige leiding, een ander stukje Hellevoetsluis te mogen ontdekken.

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *