Afgelopen weekend werden in de turnhal de Fazant de jaarlijkse KDO clubkampioenschappen gehouden. Alle turnsters en turners waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Er werd gestreden in maar liefst vijf verschillende secties. Deze secties waren, recreanten dames, recreanten heren, selectie dames, selectie heren en nieuw de acro gym groep die streden om de titel KDO Sport clubkampioen 2014.
Helaas waren er onvoldoende juryleden voor de selectie heren. In deze sectie kon om die rede de titelstrijd niet doorgaan.
Van ’s morgens 9 tot ’s avonds 18 uur kon het publiek genieten van vertederende oefeningen tot spectaculair turnen.

Bij de recreanten heren was al snel bekend wie de clubkampioen geworden was. Dit omdat deze heren de wedstrijd openden. Geert Strijdhorst werd eerste terwijl Luc van der Sluis tweede en Matthijs van den Berg de derde plaats opeiste.

Bij de recreanten dames duurde de strijd de hele dag. Om 18 uur werden hier de eerste zes dames beloond met een trofee. Clubkampioen 2014 werd Noa van Gelder gevolgd door Fleur Overgaauw, Suhailley Albertus, Carmen Peters, Suzanne Pierse en Fenne Kolbeek.

Bij de selectiedames werd Eline Starink gehuldigd, zie foto, voor haar gouden medaille die zij eerder dit jaar won op sprong, tijdens de Nederlands Kampioenschappen. Na een spannende strijd werd bij de selectiedames Elsa Fluks clubkampioen terwijl Sara Verkerke tweede werd. Op de derde plaats kwam Quincy Hagenaar. Een aanmoedigingsprijs was er voor Kiki Peters.

Bij de acrogym kon iedereen genieten van deze voor KDO nieuwe turnvorm. Hier wordt gewerkt met twee of drietallen. Afwisselend werd acrobatiek en souplesse tot een geheel geturnd. De eerste acrogym KDO clubkampioenen werden Melanie Pierse en Esra van der Linden. Een tweede plaats was er voor het trio Fay Briggeman, Steffie van Loonen Myrthe Streep.

Het was een succesformule om alle turngroepen op een dag af te werken. Het is wel te hopen dat er voldoende juryleden te vinden zijn om dit turnfeest compleet te houden en te maken. Door de inzet van velen kan KDO terugkijken op een geslaagd KDO clubkampioenschap.

CIMG2096-500x375

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *