Clubkampioenschappen KDO-Sport Dames selectie…
Op zaterdag 6 juli heeft de dames selectie haar clubkampioenschap gehad. Gelukkig waren we in de ochtend begonnen zodat de temperatuur niet te veel invloed had op de prestaties. Leuk was dat ook alle meisjes van de jong talenten groep mee deden. Voor sommige was dit hun eerste wedstrijd, dus erg spannend. Ze waren ingedeeld in een groepje pre-pre instappers en een groepje pre instappers.

Bij de pre-pre instap, meisjes van 6 – 7 jaar werd het goud omgehangen bij Charlize Klop, zilver was er voor Lorena Willemse en brons voor Rosalie Loos. Op de 4e plek eindigde Ika van der Pol, 5e werd Mees Andrieu en de 6e plek werd door Bridget Peters ingenomen. Wat erg knap is dat deze meiden in 3 weken de moeilijke oefeningen hebben aangeleerd, en daar zijn we ontzettend trots op.

Ook zijn we trots op meiden van de pre instap , enkele van hen hebben ook maar 3 weken de tijd gehad om de oefeningen onder de knie te krijgen. Aïsha Aalbersbergen en Sakura van Leeuwen hadden beide nog nooit een wedstrijd bij de selectie geturnd en hebben mooie oefeningen laten zien, helaas was het niet genoeg voor een medaille. Sakura werd 6e en Aïsha viel net buiten het podium met een 4e plek. Kiki Peters zat tussen deze meiden met een 5e plek. Het podium was voor Alisha van Meel op 1, Roxy van Dijk was 2e en Rowan Kiela eindigde op een mooie 3e plek. Helaas was de punten telling niet helemaal goed gegaan, waardoor Alisha niet werd omgeroepen om op het podium te komen staan. Natuurlijk zal zij haar welverdiende prijs nog overhandigd krijgen.

Bij de instappers waren er 2 medailles te vergeven. Goud was er voor Nikki Landwehr die ook het brons kreeg bij de aanmoedigingsprijzen. Zilver was er voor Jordan den Braasem. Bij pupil 1 en 2 niveau 7 en 8 was de hoogste klassering voor Nathalie Meurs, zij won ook nog zilver bij de aanmoedigingsprijzen. Zilver was er voor Melanie Pierse en een bronzen medaille voor Nika Tersteeg. Bij de pupillen 2 niveau 5 en 6 was het ook niet goed gegaan met de cijfers, door een foutje kreeg Isa het hoge cijfer van Selma op balk. Hierdoor werden de prijzen in eerste instantie ook niet goed verdeeld. Na de prijs uitreiking kwamen we er al snel achter dat het niet helemaal klopte. Deze meiden zijn super sportief geweest en hebben onderling geregeld dat de prijzen bij de juiste turnsters terecht zijn gekomen. Erg vervelend dat het zo achteraf moest gebeuren. Maar uiteindelijk is Selma van der Plas dus 1e geworden in haar niveau en heeft zijn ook de eerste prijs gekregen van de aanmoedigingsprijzen. Syll van Yperen werd 2e in hun niveau en kreeg dus zilver omgehangen.

De 2e wedstrijd ronde was voor de keuze oefenstof turnsters. Uit deze groep komt de Verenigingskampioen en kan de wisselbeker gewonnen worden. Ondertussen was het al wat warmer geworden, maar dat weerhield niemand ervan om haar best te doen. Bij niveau 6 en 7 behaalde Iris Kers met een mooie wedstrijd het hoogste schavot. Quinty Hagenaar werd 2e. Bij niveau 5 was het tot haar eigen verassing Suzanne van Valen die op het hoogste podium plaats mocht nemen. Danielle Maas werd 2e en de 3e plek was voor Dusty Hoedemaker. De laatste medailles die vergeven mochten worden konden gewonnen worden in niveau 3 en 4. Chantal van de Klooster won brons, Anniek Postema zilver en het goud was voor Eline Starink. Het podium voor de verenigingskampioenschap was precies hetzelfde. Chantal 3e, Anniek 2e en Eline Starink mag zich verenigingskampioen van 2012/2013 noemen.

KDO nam ook nog afscheid van Anouk van Rijswijk, zij heeft zich enkele jaren ingezet als secretariaat wedstrijdzaken en organiseerde dit jaar voor het laatst de clubkampioenschappen. We bedanken Anouk allemaal voor haar werk en inzet!

Categorieën: Turnen