Succes voor onze turners in Bergschenhoek…


In sporthal de Zijde in Bergschenhoek werden de Zuid-Hollandse kampioenschappen gehouden voor turners. KDO-Sport had in vijf categorieën ingeschreven. Bij de jongste turners waren dat Sem van Heeswijk en Daniël Jimmink. In een deelnemersveld van negentien turners werd Daniël 12de en Sem 13de.

Jarno Esselbrugge was deelnemer bij de turners instap 11. Jarno liet zien dat zijn vierde plaats vorige week tijdens het NK geen toevalstreffer was, ook nu kon hij met zijn oefeningen overtuigen en werd, met vier punten voorsprong op nummer twee, met overmacht 1ste.

In de categorie pupillen 9 won Job Jimmink brons en werd Casper de Leeuw van Weenen 4de, op de voet gevolgd door Marijn Prooi die beslag legde op de 5de plaats. Jari Stoffers liet in positieve zin progressie zien en werd 15de.

In de categorie instap 10  werd KDO-Sport vertegenwoordigd door drie turners. In een sterk veld van negenveertig deelnemers kregen de KDO turners vaak de handen van het publiek op elkaar. Jesse Jongejan was goed in vorm en werd keurig 7de en ook Micha Jimmink kreeg loon naar werken met als resultaat een 10de plaats. Bas Vuik, de kersverse Nederlands Kampioen, liet publiek en jury genieten van zijn oefeningen. Op maar liefst vier van de zes toestellen behaalde hij een score van boven de twintig punten. Als uitschieter moet de 20.85 punten op het toestel ringen genoemd worden. Bas werd, net als Jarno, 1ste met vier punten voorsprong op zijn naaste belager.

Als laatste KDO deelnemer kwam Mitch de Vos op de wedstrijdvloer. Ondanks een ontstoken teen kon hij alle toestellen goed afwerken en werd 5de bij de jeugd niveau 7.

Onze Hellevoetse topturner Jordi Hagenaar gebruikte deze wedstrijd als generale repetitie voor zijn grote NK wat aankomend weekend gehouden wordt in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Jordi werd in Bergschenhoek eerste en wil deze prestatie in Ahoy evenaren.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *