NK GOUD voor KDO Cycle Parts turners

Almere. Vanaf februari worden er kwalificatiewedstrijden gehouden om uiteindelijk de beste veertien turners van Nederland de strijd aan te laten gaan voor de titel Nederlands Kampioen in de meerkamp.

Voor KDO sport hadden zich voor dit Nederlands Kampioenschap maar liefst vier turners weten te plaatsen. De NK vond plaats op zaterdag 1 juni in de topsporthal in Almere. In elke categorie en niveau was het turnpeil erg hoog. Om een podiumplaats te bemachtigen konden de turners zich geen foutje permitteren. Jarno Esselbrugge (instap 11) was een van de turners die bijna een foutloze zeskamp afwerkten. Op vloer maakte hij een klein foutje door niet de vereiste handstand perfect uit te voeren. Dat kostte Jarno een halve punt, waardoor hij vierde werd, met een tiende achterstand op de turners die op een gedeelde tweede plaats stonden. Toch kan Jarno terug kijken op een positief eerste jaar als wedstrijdturner.

Bas Vuik turnt in categorie instap 10. Dat is een nivo hoger dan Jarno wat betekent dat de oefenstof veel moeilijker is. Bas stond na drie toestellen op de tweede plaats. De daarop volgende drie toestellen, vloer,voltige en ringen, deed hij zo goed dat hij met overmacht eerste werd en zich voor 2013 Nederlands Kampioen mag noemen. De ochtend wedstrijd dus heel positief afgesloten.

In de middagwedstrijd streden Mitch de Vos en Sebastiaan Willemsen om de hoogste turn eer. Mitch de Vos (jeugd 7) kon niet overtuigen en moest genoegen nemen met de veertiende plaats. Sebastiaan Willemsen liet het hele jaar al een stijgende lijn zien. Zijn NK meerkampfinale bij de junioren 1 nivo 7  zou een wedstrijd worden om nooit meer te vergeten. Van de beste vijf van veertien turners was het na elk toestel stuivertje wisselen. De onderlinge verschillen waren dan ook heel erg klein. Op het vijfde toestel, rekstok, nam Sebastiaan in overleg met trainer Peter Souren de beslissing om zijn nieuwe zeer moeilijke oefening te turnen. Deze oefening, met achteropzet overkeren en de dubbele salto achterover als afsprong, zou een vol punt extra als uitgangswaarde opleveren. Zijn rekoefening lukte en werd beloond met de hoge score van 11.10 punten. Op zijn laatste toestel vloer maakte Sebastiaan geen grote fouten en werd, na 2006, voor de tweede keer in zijn turncarrière Nederlands Kampioen.

Op zondag 2 juni werd door vier KDO turners op 12 toestellen gestreden om de titel Nederland toestel Kampioen. Na een spannende wedstrijd kon de balans worden opgemaakt. Nederland Kampioen werden; Jarno Esselbrugge op sprong en Bas Vuik op voltige. Zilver was er voor Jarno Esselbrugge op rekstok en Sebastiaan Willemsen eveneens op rekstok. De bronzen medailles werden behaald door Bas Vuik op vloer en sprong en Benno Hammerstein op ringen.

Een felicitatie aan al deze turnkanjers van KDO sport is met bovenstaande resultaten zeker op zijn plaats.

Op zaterdag 8 juni zullen veel KDO CycleParts turners deelnemen aan de Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen. Dit zal de laatste wedstrijd van dit seizoen zijn van onze KDO turners.