DISTRICTS FINALE 4E DIV. IN AMSTERDAM…

Afgelopen zaterdag gingen er weer turnsters naar Amsterdam. In de 1e ronde moesten Jordan en Lisanne  ( instappers) en Marleen ( jeugd) turnen.


De instappers begonnen op vloer. Daar hebben ze wat foutjes gemaakt. Niet goed in spagaathandstand staan en ook de loopsprongen waren niet goed. Wel strak geturnd en de rest ging netjes. Jordan scoorde 11.333 pnt het 5e cijfer van alle 36 turnsters.  Hierna naar sprong. Helaas ging Lisanne na de landing van de salto ineens op haar knieen zitten. Ja dat kost natuurlijk wel strafpunten. Bij Jordan gingen beide sprongen goed. Toen  naar brug. Jordan heeft netjes geturnd . Mooi strak. En Lisanne had na twee beurten inturnen een super blaar. Nou een tape erop en ze heeft goed geturnd. Even leek het of ze vd hoge ligger ging glijden dus ik stond al in de vang houding maar ze bleef goed hangen. Door het aanraken kreeg ze wel een punt aftrek. Toen naar de balk. Het laatste toestel. Nou stond het daar precies andersom als bij ons in de hal. Dus ik nog oefen even aan welke kant je nu moet beginnen he. Jaaa. Bij Jordan ging dat goed. Helaas viel zij er met de handstand af maar kreeg toch nog 12.00 pnt. Lisanne was zo geconcentreerd dat ze gewoon onze eigen kant op draaide. Had niks in de gaten. Stond wel 4sec. in handstand en een mooie loopsprong en ook nog een goede koprol en toen stond ze dus aan de verkeerde kant. Nou ja er ligt wel een mat maar geen dempingsmatje. Dus ze sprong op de mat. De jury waardeerde haar prachtige balk oefening maar liefst met een 13.550 pnt het 2e beste cijfer van alle 36 turnsters. En ze heeft geen aftrek gekregen van de jury vd verkeerde kant afsprong.

Celeste liep met Marleen mee want die turnde tegelijk op de andere baan. Ook bij Marleen ging het goed. Ze heeft  netjes geturnd en op alle toestellen gemiddeld een scoren van 10 pnt gehaald.


In de laatste ronde kwamen nog de senioren. Inge Dusty en Suzanne. Met deze turnsters liep Willem mee. Dusty eindigde op een 24 ste  Inge  21ste en Suzanne op een 14 e plaats.

De landelijke wedstrijden zitten er op voor de turnsters. We gaan nu lekker aan de nieuwe oefenstof werken voor volgend seizoen. En dan mogen de selectie turnsters nog 1x de oefeningen van dit jaar turnen op de ONDERLINGE WEDSTRIJD DIE GEHOUDEN WORDT OP 6 JULI.

Angela

 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *