Jong talenten wedstrijd en halve finale 1e divisie…

Zaterdag 20 april turnden vier jongtalenten van KDO-Sport  hun tweede wedstrijd in een reeks van drie. Dit vond plaats in hun eigen turnhal “de Fazant” in Hellevoetsluis.

In de eerste ronde turnden Roxy van Dijk  en Kiki Peters in het D-niveau.  Voor Kiki was dit haar tweede wedstrijd en het ging een stuk beter dan vorige keer. Op de brug lukte vandaag alles en ze kreeg daarvoor een 12,10. Ze behaalde een 20e plek. Roxy turnde haar eerste wedstrijd en presteerde erg goed ondanks haar zenuwen. Haar hoogste score was op sprong  11.800 maar ook haar brug ging goed en werd beloond met een 11,800. Roxy eindigde op een prima 5e plek!

Vervolgens was het de beurt aan Alisha van Meel en Rowan Kiela in het N-niveau. Rowan turnde een goede stabiele wedstrijd. Een goede sprong: 12.600 en een goede brugoefening waarbij het even spannend was na het ophurken maar gelukkig herstelde zij zich en kreeg een mooie 11.600. Op de balk bleef Rowan goed staan na haar handstand en radslag maar viel helaas één keer na een halve pirouette. Zij eindigde op een mooie 13e plek. Alisha moest haar titel verdedigen en was wat nerveuzer dan haar vorige wedstrijd. Dat was nergens voor nodig want met een 13.400 voor sprong, waar zij een schitterende overslag maakte, een 12.600 voor balk en een 12.300 voor brug werd zij wederom eerste, een geweldige prestatie! Meiden we zijn trots op jullie!

Aan de andere kant van Nederland, in Leek, werd er op hetzelfde moment als de jong talenten wedstrijd de halve finale voor 1e divisie turnsters gehouden. Voor Chenoa Gijbels uitkomende in pupil 2, verliep de wedstrijd niet als gehoopt. Nog moe van schoolkamp kon ze haar ritme niet vinden en maakte te veel fouten om een direct NK ticket in de wacht te slepen. Wel is ze eerste reserve, dus mocht er een andere turnster uitvallen mag ze alsnog naar de bondsfinale. Bij junior turnster Sara Verkerke ging de wedstrijd best goed, echter ze komt nog een beetje te kort bij dit sterke deelnemers veld. Sara heeft zich helaas ook niet weten te plaatsen voor de Bondsfinale.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *