Afgelopen zaterdag 13 april reisden 3 turnsters van KDO-Sport af naar het Brabantse Reusel.

Chantal van de Klooster  Xanne Nanuru  en Anniek Postema. Deze 3 komen uit in de leeftijdsgroep senioren en in de 3e divisie. Zij waren vorige week oppermachtig op de districtsfinale met plaats 1 en 2 en 3. Maar nu was het een landelijke finale dat hield in dat er dan 4 districten bij elkaar komen dus de turnsters alle van een hoog nivo zijn.

Wij mochten het spits afbijten op balk. Xanne en Chantal hebben hier gelijk al wat punten laten liggen .Chantal is er niet  afgevallen maar heeft  de verbindingspunten niet geteld gekregen van de jury dus dat koste Chantal gelijk al 1 hele punt en Xanne is helaas 2x van de balk gevallen en dat koste haar dus al 2 punten.

Hierna gingen wij naar vloer. Anniek behaalde hier het 3e hoogste cijfer van de 36 beste turnsters van Nederland.

Toen kwam het toestel sprong zowel Chantal als Anniek hebben beiden tsuka – hara gehoekt gesprongen. Een sprong met een hoge moeilijkheidswaarde maar dus ook met een hogere uitgangswaarde. Hier was Anniek oppermachtig is ook de beste op sprong met maar liefst een 12.933 pnt. Chantal scoorde een beste 4e plaats op sprong met 12.767 pnt. Voor Xanne lag het cijfer lager omdat zij een sprong uitvoert met een lagere uitgangswaarde maar kreeg toch nog een 11.200 pnt.

Na 3 toestellen stond Anniek op een 1ste plaats en Chantal op een 3e plaats. Toen moesten de meiden nog brug turnen. Wetende dat als je hier nu een fout maakt dat het  je een podiumplaats kan kosten. De andere turnsters lieten goede oefeningen zien dus daardoor werd de druk alleen maar groter.

Chantal liet bij de brug zien dat zij daarmee bij de beste behoord zij scoorde een 2e plaats met 11.100 pnt. Helaas werd er weer een eis niet geteld en dat koste haar 0.60 pnt aftrek . Anniek maakte een prima los-om tot handstand maar maakte een foutje bij het vluchtelement naar de hoge ligger. En dat betekent een aftrek van 0.50 pnt. Dus we konden nju alleen nog afwachten wat de andere turnster zouden scoren.

Anniek  heeft wederom laten zien dat zij de beste is en heeft met maar liefst een score van 47.083 pnt de hoogste plaats weten te behalen nl. NEDERLANDS KAMPIOEN.  Chantal op een goede 5 e plaats met 45.300 pnt en Xanne helaas op een 30 ste plaats met 40.133 pnt.

Als slagroom op het  toetje werden de beste 12 turnsters van de finale uitgenodigd om op 16 juni a.s. in de Ahoy  mee te doen aan de FANTASTIC GYMNATSTICS NK 2013. En in dit weekend turnen van alle turndisciplines de besten van Nederland en natuurlijk ook Epke Zonderland.

 Dus Anniek en Chantal hebben hiervoor dus een ticket gekregen voor hun goede prestatie. En KDO-Sport wenst de meiden hier natuurlijk vooral veel succes en natuurlijk heel veel plezier!!!

Angela

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *