De spanning was te snijden in Waddinxveen tijdens de halve finale voor turnsters die uitkomen in de 2e divisie. Er is veel aan gelegen om een goede wedstrijd te turnen. Er kon niet alleen een plek behaald worden voor de allround finale, maar ook werd er gestreden voor een startbewijs voor de toestelfinales. Wat erg lastig is omdat alleen de eerste 2 turnsters per baan een toestelfinale konden krijgen.

Als eerst was het de beurt aan Syll van Yperen, Isa Hartman en Selma van der Plas, die uitkomen in de categorie pupil 2, niveau 6. Deze meiden waren goed gefocust voor deze wedstrijd en ook alle drie de turnsters kwamen de wedstrijd door zonder heel grote fouten te maken maar de concurrentie was erg sterk en wilde je in de prijzen vallen mocht je zelfs geen kleine foutjes maken. Dat deden ze wel maar voor Isa en Selma was het toch nog voldoende om te mogen doorstromen naar het NK, zij werden resp. 7 en 8, waar er 9 door gingen. Helaas voor Syll houd het hier op, zij werd met een mooie wedstrijd 12e.

Ook had Selma een goede brug oefening waarmee ze het 2e hoogste cijfer had, dus zij mag ook nog aantreden op dit toestel tijdens de toestelfinales die een dag na de NK worden gehouden.

In de middag was het de beurt aan junior turnsters Esmee Tanis. Ondanks een aanhoudende heupblessure wilde ze toch heel graag een poging wagen om de finale te halen. Met een pijnstiller en heel veel doorzettingsvermogen ging dit nog erg goed ook. Als laatste toestel had ze sprong, waar ze een hele mooie tsukahara gehurkt liet zien. Hiermee stond ze opeens op de 1e plek maar…  er moesten nog veel turnsters op andere toestellen. Niet veel van die turnsters behaalden hoge scores waardoor Esmee nog maar 2 plekjes naar beneden ging en zij mocht plaats nemen op het ereschavot op plek nummer 3.  Hiermee behaalde ze natuurlijk ook een plek in de finale.


’s Avonds mocht senior turnster Eline Starink nog aantreden. Ook zij heeft nog steeds last van haar voet maar ook zij beet door de pijn heen en verbaasde iedereen met 2 geweldig uitgevoerde sprongen. Hierna ging het niet veel slechter, helaas viel ze 1 keer van de balk wat haar een punt koste. Uiteindelijk werd ook Eline 3e en met het hoogste cijfer op sprong en brug mag zij ook nog aantreden tijdens de toestelfinales bij deze twee toestellen.

Super goede resultaten dus weer voor de turnsters van KDO-Sport Hellevoetsluis.  

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *