Turnsters KDO-Sport turnen TOP in Amsterdam…

Afgelopen zaterdag werden de Districtswedstrijden 3e divisie  gehouden in Amsterdam. We reisden al vroeg af want in de eerste ronde moesten de instappers en de jeugdturnsters turnen.

Bij de instappers zouden Carmen te Pas en Nikki Landwehr meedoen. Helaas is Carmen op de training vrijdag verkeerd terecht gekomen en loopt nu met een gips voet. Dus geen wedstrijd voor haar. Nikki heeft een geweldige wedstrijd geturnd. Zij begon op vloer en daar knalde zij letterlijk want zij behaalde 13.150 punten en dat was de hoogste score van iedereen. Daarna sprong  brug en balk resp. 13.175, 13.666 en 11.133 punten. Een super totaal score van 51.124 punten en dat bleek voldoende voor een welverdiende 2e plaats die Nikki een mooie zilveren medaille opleverde.

Helaas ging het bij de jeugdturnsters niet zo geweldig. Voor India Schoolenberg,  Quinty Hagenaar  en Iris Kers verliep de wedstrijd niet helemaal goed. Zij werden resp. 19e, 22ste en 30ste.

In de 2e ronde waren junior Noa Poot en de pupillen-1 Nathalie Meurs en Melanie Pierse de beurt. Noa heeft vandaag keurig op vloer voor het eerst haar serie overslag + salto voorover laten zien, ook op brug ging de kip halve draai goed. Bij Melanie en Nathalie begon het goed op vloer en sprong. Helaas viel Nathalie met de afsprong bij brug en dat koste punten. Gelukkig voor Melanie turnde zij eindelijk weer een goede brugoefening. Als laatste toestel hadden ze de balk en ook hier bleven de beide dames op.  Eindtotaal  Nathalie 24ste en Melanie 26ste.

In de laatste ronde was het de beurt voor de senioren. Maar liefst vijf turnsters (Kayla de Vos, Sandra Jongejan, Xannu Nanuru, Chantal van de Klooster en Anniek Postema) hadden zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Voor Kayla ging het helaas niet goed. Sandra was vandaag wederom goed op vloer. Zij behaalde het 3e cijfer. Jammer genoeg gingen de andere toestellen minder goed vandaag.

Vandaag was het HOOFDBESTUUR  bij de senioren 3e divisie Anniek  Chantal en Xanne. Alle drie stonden ze op het podium!!

Anniek was de beste met maar liefst 47.200 punten. Op vloer had zij met 12.150 punten het hoogste cijfer. Zilver was er voor Chantal met 46.100 punten. Chantal was vandaag de beste op brug met 11.950 punten. Tot slot was er een mooie 3e plaats voor Xanne met 45.950 punten.

Een lange dag met mooie prestaties.

Voor Inda,  Xanne, Chantal en Anniek is er volgende week nog een finale Nederlandse kampioenschappen  3e divisie die gehouden zal worden in REUSEL.

Veel succes daar meiden!!!
Angela

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *