Moeizaam maar gezellig Paastoernooi
                 van onze dames…

Op 2e paasdag wordt door turnschool Zeeland jaarlijks het Paastoernooi gehouden. KDO-Sport probeert elk jaar ook met turnsters van de 1e en 2e divisie mee te doen. Omdat dit een gezellige wedstrijd is die ook gunstig valt binnen het wedstrijdseizoen, vinden de turnsters en trainers het altijd leuk hieraan deel te nemen.

Helaas waren er enkele turnsters geblesseerd waardoor zij niet konden afreizen naar Vlissingen. De turnsters die wel meededen waren onder andere; Nika Tersteeg en Maybel Willemse. Zij zijn beide al uitgeschakeld bij de landelijke wedstrijden, dus voor hen was het gewoon een leuke wedstrijd om ervaring op te doen. Ze turnden allebei een hele mooie balkoefening,waarbij Nika het 2e hoogste cijfer haalde en Maybel het 3e hoogste cijfer. Bij de andere toestellen komen ze nog iets te kort, waardoor Maybel 17e werd en Nika 20e.

In de 2e wedstrijdronde van de dag, moesten de pupillen 2 van KDO-Sport. Dit zijn: Julia Langendoen, Isa Hartman, Selma van der Plas, Syll van Yperen en Chenoa Gijbels.  Chenoa turnt in de 1e divisie en de andere meiden in de 2e divisie.  Chenoa turnde een goede wedstrijd met hier en daar kleine foutjes. Ze viel net als bij de laatste landelijke wedstrijd net buiten de boot met een 4e plek.

Bij Julia en Syll verliep de wedstrijd niet helemaal als gewenst, ze maakten een paar grote fouten waardoor ze resp. 16 en 17 werden.  Ook bij Isa en Selma ging het niet super, Isa viel bij haar streksalto bij sprong, waardoor we bang waren dat ze daar een nul voor zou krijgen, gelukkig gebeurden dat niet. Selma viel 2 keer van de balk. Toch wisten beide turnsters hun punten op andere toestellen op te halen waardoor Selma een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen, zij werd dus 3e en Isa behaalde de 2e plek en kreeg het zilveren eremetaal omgehangen.

Bij de 3e en laatste wedstrijd ronde was het de beurt aan Sara Verkerke, 1e divisie junior en Eline Starink 2e divisie senior. Sara had de week voor deze wedstrijd opeens erg veel last van haar knie tijdens de trainingen en bij de wedstrijd werd het alleen maar erger. Ze turnde sprong en vloer met pijn. Bij brug kom je alleen met de afsprong op je benen dus dit ging wel, alleen haar pijn was inmiddels zo erg dat we hebben besloten de balkoefening niet te doen. Hierdoor had ze geen meerkamp geturnd en werd daarmee 1 na laatste.  Ook Eline heeft nog steeds veel last van een eerder opgelopen blessure aan haar voet. Daarom kon zij niet haar normale programma draaien, toch wist ze niet een 4-kamp te turnen en werd nog 3e .  Natuurlijk leuk om een medaille mee naar huis te nemen, maar als ze haar normale programma had kunnen draaien was ze makkelijk 1e geweest. Want het verschil met nummer 1 was maar 0.250 pnt.

Desondanks hebben we een leuke dag gehad
en de turnsters zijn weer een ervaring rijker.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *