Kwartfinale turnen in Waspik…

Het was een druk turnweekend voor onze dames- en herenselectieleden. Onze dames reisden af naar Nederweert voor een kwalificatiewedstrijd, onze jongens en heren uit de tweede divisie hadden hun kwartfinale in Waspik.

In eerdere wedstrijden hebben al vijf KDO Cycle Parts turners zich weten te plaatsen voor de halve finale. In Waspik hoopten we dat er nog enkele turners bij zouden komen.


Bas Vuik in actie op paard voltige…

Op zaterdag 23 maart gingen drie jongens in de categorie instap 10 de strijd aan met in totaal 78 turners voor een plaats bij de eerste 28. Deze 28 hebben het recht deel te nemen aan de halve finale. Bas Vuik wist, ondanks kleine onvolkomenheden in sommige oefeningen, een halve finaleplaats af te dwingen door in zijn wedstrijdronde derde en in totaal vijfde te worden. Micha Jimmink en Quinten Zoetemeijer hebben zich helaas niet kunnen kwalificeren.

Mitch de Vos, categorie jeugd 7, heeft zich ook geplaatst voor de halve finale. Na een goede wedstrijd werd Mitch, ondanks een ontstoken dikke teen, heel verdienstelijk 9de.

Op zondag 24 maart hadden we nog een turner die mocht proberen zich te kwalificeren voor de halve finale. Deze turner, Johan van Nimwegen, komt uit in de categorie senioren niveau 4. Ondanks blaren op zijn handen, wat tijdens het turnen een groot probleem is, gingen de eerste vijf toestellen bijzonder goed. Jammer genoeg ging zijn laatste wedstrijdtoestel, voltige paard,  niet vlekkeloos. Johan zakte hierdoor naar de 25ste plaats maar mag toch naar de halve finale.

Ook naar deze wedstrijd mag Jordi Hagenaar. Onze Hellevoetse topturner werd, in de categorie instap 8, in Waspik tweede en is goed op weg zich te plaatsen voor het NK.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *