Wisselende prestaties KDO-Sport turnsters…

In het weekend van 16 en 17 maart werden de kwart finales gehouden voor 1e en 2e divisie turnsters.

Bij deze wedstrijd die in Arnhem werd gehouden kwamen alle turnsters van regio midden om te strijden voor een plek op de halve finale.

Zaterdag was het als eerst de beurt aan Maybel Willemse en Nika Tersteeg. Het bleek voor deze jonge turnsters nog iets te hoog gegrepen om op dit niveau mee te doen. Foutjes en zenuwen stonden hun in de weg om zich te plaatsen.

In de tweede ronde moesten Julia Langendoen en Isa Hartman, zij zitten  1 leeftijdscategorie hoger dan Maybel en Nika.  Julia was te voorzichtig en maakte daardoor wat foutjes en hierdoor werden enkele elementen niet geteld, ook Julia is met een 20ste plek niet door naar de halve finale. Isa daarentegen had een goede wedstrijd met als enige grote fout een val bij sprong. Ze werd uiteindelijk 6e en stroomt door.

Sara Verkerke, 1ste jaars junior in de 1ste divisie is ook door, ze had een redelijke wedstrijd maar moet nog wat beter in vorm komen, ook zal ze haar programma het komende jaar moeten verzwaren. Met een 8e plek krijgt ze nog een kans om te laten zien dat ze meer in haar mars heeft bij de volgende ronde.

Eline Starink, de enige senior bij de 2e divisie van KDO-Sport had zich 2 maanden geleden geblesseerd aan haar voet, na veel revalidatie met de fysio heeft ze een week geleden groen licht gekregen van de fysio, echter de pijn was niet weg. Toch besloot Eline mee te doen met deze wedstrijd om zich te plaatsen. Ondanks haar aangepaste programma wist ze nog 10e te worden en hiermee is ze ook geplaatst voor de halve finale.

Op zondag moesten er nog 4 turnsters van KDO-Sport. Syll van Yperen en Selma van der Plas zitten in het zelfde niveau als Isa en Julia, maar waren ingedeeld op de zondag. Beide turnde een goede wedstrijd, met minimale foutjes. Dit resulteerde in een mooie 6e plek voor Syll en Selma greep net naast een medaille met een 4e plek.

Daarna was het nog de beurt aan Chenoa Gijbels, 1ste divisie pupil 2 en in de andere baan Esmee Tanis, 2e divisie junior.  Beide turnsters begonnen erg sterk met de wedstrijd en stonden na 2 toestellen op medaille koers. Het derde toestel ging voor Chenoa ook best goed ondanks dat de brug niet haar beste toestel is, maar helaas bij balk haar laatste toestel viel ze er 3 keer af. Waardoor ze uiteindelijk 7e werd, ze is wel door naar de halve finale. Esmee haar 3e toestel was ook brug, hier maakte ze haar eerste foutje waardoor ze een paar puntjes liet liggen, na brug stond ze op de 4e plek. De hoop was dat ze nog de medailles in kon duiken omdat haar balk tijdens de trainingen zo goed ging de laatste tijd. Maar helaas viel ze 1 keer waardoor ze op de 4e plek bleef staan.  Wat toch nog heel erg knap is als je weet dat ze deze wedstrijd met een been blessure heeft geturnd.

7 van de 10 turnsters zijn dus door en gaan hun best doen om een plekje te bemachtigen voor de NK. De halve finales zijn op verschillende data in de maand april.