Prima resultaten op een turnzaterdag in Alkmaar…

Op zaterdag 9 maart was de eerste van twee kwartfinales voor turners in het Noord-Hollandse Alkmaar. Voor deze wedstrijd hadden zes van onze turners zich weten te plaatsen. Vijf KDO turners mogen naar de tweede kwartfinale op 23 en 24 maart in Waspik.

In de kwartfinale traden de beste 66 turners per categorie aan om een plaatsje te bemachtigen voor de halve finale die gehouden wordt in mei. De beste 28 turners mogen daaraan deelnemen. In de ochtendwedstrijd waren wij vertegenwoordigd in twee wedstrijdniveaus. Jarno Esselbrugge turnt in de categorie instap 11. Ook al is hij dan alleen, zijn concurrenten zullen dit niet gauw vergeten want Jarno werd eerste en werd door zijn supporters hartstochtelijk  toegejuicht.

Job Jimmink, Marijn Prooi en Jari Stoffers turnden in dezelfde wedstrijdronde als Jarno maar dan in categorie pupil 9. Het zou voor dit drietal moeilijk worden om een plaats bij de eerste 28 te veroveren. Toch lukte het Job (15de) en Marijn (24ste) de halve finale te bereiken. Jari Stoffers werd in dit turngeweld nog 54ste, voor hem is het landelijk avontuur voorbij.

In wedstrijd twee was Sebastiaan Willemsen onze enige vertegenwoordiger in de categorie junioren 1 niveau 7. Dat Sebastiaan goed kan turnen is al jaren bekent. Het was dan ook te verwachten dat hij zich voor de halve finale zou kunnen kwalificeren. Na een prima wedstrijd mocht, tot ieders verrassing, Sebastiaan op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen en de gouden medaille in ontvangst nemen.

Benno Hammerstein trad aan in de derde wedstrijd (categorie junioren 2 niveau 6). Ondanks een hardnekkige polsblessure werkte hij een uitstekende meerkamp af. Uitschieter in positieve zin was zijn ringoefening. Voor het eerste in zijn turncarrière liet hij tijden een wedstrijd een dubbele salto achterwaart gehurkt als afsprong zien. En om met de woorden van TV commentator Hans van Zetten te spreken: ‘Hij staat!!!’. Benno werd elfde en mag ook naar de halve finale.

De teller voor deelnemen aan de halve finale staat voor KDO nu al op vijf deelnemers!!!

Peter Souren

 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *