Eerste Jong Talent wedstrijd,
succesvol voor KDO-Sport…

Zaterdag 23 februari werd in Barendrecht de eerste van 3 jong talenten wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden gaan als volgt in z’n werking; de eerste 2 wedstrijden zijn een soort van voorwedstrijden, hiervan moet je er minimaal 1 turnen. de uitslag van je beste voorwedstrijd wordt samen genomen met de 3e en laatste wedstrijd, de finale. Wie dan de meeste punten heeft wordt kampioen van Zuid-Holland bij de jong talenten.

 

Er wordt in 2 verschillende niveaus geturnd; district niveau en nationaal niveau.

De eerste wedstrijd op de zaterdag was  voor de turnsters op d-niveau. Voor KDO-Sport deed Kiki Peters mee op dit niveau. Voor veel van deze meisjes is dit de eerste kennismaking met een echte wedstrijd. Dus wel erg spannend. Kiki turnde netjes maar vergat enkele elementen bij balk en vloer waardoor ze kostbare punten verloor. Ze werd uiteindelijk 26e van 43 turnsters. Ze gaat nu hard oefenen om dadelijk alles uit het hoofd netjes te turnen. Bij de volgende wedstrijd zal ook Roxy van Dijk in dit niveau turnen, zij was nu op wintersport dus kon niet mee doen.


In de middag was het de beurt aan de n-niveau turnsters. Rowan Kiela en Alisha van Meel zijn de turnsters van KDO-Sport die hieraan mee deden. Al gelijk vanaf het begin lieten deze meiden zien dat ze heel netjes en geconcentreerd kunnen werken. Ze starten bij vloer met mooie oefeningen zonder fouten. Ook bij sprong ging alles naar wens. Bij brug maakte Alisha 1 heel klein foutje maar zij herstelde zich bij balk door op de lage balk er niet af te vallen. Rowan viel helaas wel 2 keer van de balk waardoor ze een paar plekjes naar beneden ging. Rowan kwam met 43,250 pnt op een mooie 7e plek en Alisha werd met 46.600 pnt 1ste, zij mocht haar eerste gouden turn medaille mee naar huis nemen.Onze trainers zijn supertrots op deze jonge meiden, het is al een hele prestatie om als 7 of 8 jarige je oefeningen aan een jury en het publiek te tonen.

De 2e wedstrijd en ook de finale worden in Hellevoetsluis gehouden in onze turnhal.

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *