Unicum in landelijke turnwedstrijd…

Op zaterdag 2 februari werd in Tilburg de 8ste finale turnen voor jongens en heren gehouden in de T Kwadraathal. Het was het eerste landelijke turntoernooi dat uiteindelijk moet leiden tot deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Voor deze wedstrijd waren maar liefst 1051 deelnemers ingeschreven. Van dit grote aantal turners waren er 13 deelnemers van KDO-Sport. Onderverdeeld in zeven verschillende categorieën en niveaus.

Op zaterdag het grootste deel van de turners hun wedstrijd afwerken. Er werd in twee haldelen gewerkt die weer in vier banen waren verdeeld. KDO had geluk met de groeps- en tijdsindelingen omdat er niet op al te veel toestellen tegelijk KDO turners moesten werken. Voor de toeschouwers en de deelnemers werd het een geweldige turnhappening met wisselende resultaten voor de KDO Cycle Parts turners. De resultaten waren in de meeste gevallen bemoedigend om recht te hebben en te zicht te houden op een verdere kwalificatieplaats. Voor enkele KDO Cycle Parts turners zal het teleurstellend zijn als zij niet meer verder mogen richting NK.

Er bestaat op dit moment nog geen zekerheid of de KDO turners wel of niet door mogen. Dit omdat de organisatie het niet kon verantwoorden om een foute kwalificatielijst te publiceren. Na eigen onderzoek en telling is de kans groot dat elf van de dertien KDO turners door mogen naar de ¼ finale op 9 en 23 maart in Alkmaar of Waspik. Bas Vuik en Jarno van Esselbrugge werden 1 en 2 en zijn zeker van de vervolgwedstrijd. Ook zeker kunnen zijn Quinten Zoetemeijer, Micha Jimmink, Job Jimmink, Marijn Prooi, Mitch de Vos, Sebastiaan Willemsen, Benno Hammerstei, Johan van Nimwegen en zeer waarschijnlijk ook Jarni Stoffers. Helaas zullen Jesse Jongejan en Casper de Leeuw van Weenen niet meer aan de vervolgwedstrijden mogen deelnemen.

Het unicum in deze landelijke wedstrijd was dat de laatste wedstrijd van de dag na drie van de zes herentoestellen werd afgebroken. Dit kwam doordat in de loop van de lange wedstrijddag de wedstrijden in totaal twee uren waren uitgelopen. Als de deelnemers hun wedstrijd hadden mogen en moeten afmaken dan was het vermoedelijk 00.00 uur geworden. Dit vond de wedstrijdleiding onverantwoord voor de juryleden, de turners en hun trainers. Velen waren al vanaf ´s morgen 8 uur op de wedstrijdvloer en moesten dan nog een tot drie uren autorijden naar huis. De juryleden en veel van de trainers moesten dan ook op zondag weer om 8.00 uur aanwezig zijn voor de volgende wedstrijden. Voor allen is te hopen dat dit unicum in de herenturnsport zich niet nog eens zal herhalen.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *