Districtwedstrijd in Waddinxveen…

Op 26 januari werd in Waddinxveen de tweede districtwedstrijd van 2013 gehouden. Werd de eerste vorige week in Alphen aan de Rijn door de talentdivisie en de keuzeoefenstof turners afgewerkt, nu was het de beurt aan de verplichte oefenstof turners in de tweede en derde divisie.

KDO-Sport had in drie categorieën deelnemende turners. Bij de instap jongens waren 4 van de 51 deelnemers KDO’ers. Onze turners begonnen goed op hun eerste toestel sprong. Sprong werd met goede eerlijke cijfers beloond. Bij het tweede toestel, de brug, ontstond er een rel. Door de erg lage cijfers werd bij de hoofdjury protest aangetekend. Dit protest leidde tot een kleine verhoging van enkele scores. Het is te hopen dat er voor a.s. zaterdag meer duidelijkheid komt over de uitvoering van de turnelementen die de turners moeten uitvoeren op het toestel brug. Vooral omdat er zaterdag al in Tilburg de eerste landelijke kwalificatiewedstrijd wordt gehouden. De resterende vier toestellen werden door de KDO turners goed tot zelfs heel goed afgewerkt. Het eindresultaat was dat Bas Vuik 1ste werd met maar liefst acht punten voorsprong op de nummer twee. Jesse Jongejan werd 7de, Micha Jimmink 16de en Quinten Zoetemeijer eindigde, met een 25ste plaats nog net in de bovenste helft.

Wij hadden maar een deelnemer in de categorie instap 11. De oefeningen van Jaro Esselbrugge waren een genot om naar te kijken. Hierbij sprongen vooral de toestellen rekstok en voltige er bovenuit met scores van 19.60 en 19.50 punten. In het eindklassement werd Jarno haast vanzelfsprekend eerste.

In de derde categorie, pupillen 9, had KDO-Sport nog vier turners in de strijd. De oefenstof voor deze categorie is erg moeilijk. Natuurlijk geldt dit voor alle turners op dat niveau. De KDO Cycle Parts turners kwamen nog te kort om zich podium kanshebbers te noemen maar lieten op meerdere toestellen grote progressie zien. Het eindresultaat gaf de volgende uitslag, Marijn Prooi 9de, Casper de Leeuw van Weenen 11de, Jari Stoffers 17de en de pechvogel Job Jimmink werd 18de. Job was de pechvogel omdat vier van de zes toestellen gedeeltelijk fout gingen.

Alle KDO jongens worden zo getraind dat, als zij aan een wedstrijd beginnen deze wordt afgemaakt, ook al heb je een pech dag. Al met al waren de districtwedstrijden 2013 een goede maar soms ook, een harde leerschool. Met de twee gouden en de vier zilveren medailles van Alphen aan de Rijn mag KDO-Sport terugkijken op een succesvolle start van 2013.

Op zaterdag en zondag, 2 en 3 februari, zullen dertien KDO Cycle Parts turners aan de kwalificatiewedstrijden beginnen in Tilburg die uiteindelijk moeten gaan leiden tot plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in juni.   

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *