Districtswedstrijd 1e en 2e divisie turnsters KDO-Sport….

Op zaterdag 19 en 26 januari  is voor de 1e en 2e divisie turnsters van KDO-Sport Hellevoetsluis het officiële wedstrijd seizoen gestart met de District wedstrijd. Dit is de eerste wedstrijd die geturnd moet worden in een reeks om je te plaatsen voor de NK.

Zaterdag 19 januari moesten turnen: 1e divisie junior  turnster Sara Verkerke, 1e divisie pupil 2 turnster Chenoa Gijbels en Pupil 1 turnsters; Nika Tersteeg en Maybel Willemse.
Sara turnde een nette wedstrijd viel alleen 2 keer van de balk en had een val op vloer, daardoor kelder je op dit niveau snel naar beneden, ze werd 10e , maar stroomt daarmee nog wel door naar de eerste voorwedstrijd. Chenoa turnden een goede wedstrijd alleen nog iets te slordig, ze greep net naast het ere metaal met een 4e plek.  In de 2e wedstrijd ronde van de dag moesten Nika en Maybel turnen, beide turnden een strakke wedstrijd. Nika had een klein foutje op vloer waardoor ze kostbare punten liet liggen. Beiden moeten ook nog wat stapjes maken op brug om bij de beste te kunnen horen. Ze hadden nog wel voldoende punten om te mogen doorstromen.
Ook Pascalle Tanis en haar oudere zus Esmee hadden hun wedstrijd moeten turnen maar beide zijn geblesseerd en hebben dispensatie  gekregen.
 
Op zaterdag 26 januari turnde Anouk Slockers, senior 2e divisie,  haar wedstrijd. Ze kreeg de meeste punten van haar niveau op het toestel vloer maar bij de andere toestellen ging het minder waardoor ze niet bij de turnsters zat die mochten doorstromen. Eline Starink had ook haar wedstrijd op dit niveau moeten turnen maar ze blesseerde zich vorige week en gelukkig kon ook zij dispensatie krijgen.
In de laatste ronde was het de beurt aan de pupil 2 turnsters 2e divisie: Syll van Yperen, Selma van der Plas, Isa Hartman en Julia Langendoen.  Allen 4 zijn door naar de voorwedstrijd, Julia werd 18de (van de 36 turnsters), Selma werd 12e , Syll 8ste met een hele mooie balk oefening waar ze het 4e hoogste cijfer haalde en Isa pakte net naast de medailles, waar er 4 medailles waren werd zij 5e . Zij behaalde wel het hoogste cijfer van haar niveau op vloer.

Mooie resultaten behaald door de turnsters waar we verder op kunnen bouwen om  vervolgens te pieken op het juiste moment, natuurlijk de Nederlands kampioenschappen. Ze gaan  hun uiterste best doen, samen met de trainers, om telkens door te stromen en zo een plekje op de NK zeker te stellen.

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *