KDO 55+ jubileum volleybaltoernooi…

Voor de tiende keer in successie werd op vrijdagmiddag 30 november het jaarlijkse 55+ volleybaltoernooi gehouden. Normaliter wordt dit toernooi gehouden op de laatste vrijdag voor de kerst. Omdat het de tiende editie van het volleybaltoernooi was, werd deze keer gekozen voor de laatste vrijdag voor pakjesavond.

Een jubileum volleybaltoernooi in de Sinterklaastijd vraagt om iets meer aandacht van de deelnemende teams. Elk team werd dan ook verzocht om gepast gekleed deel te nemen aan dit toernooi. Dit verzoek werd door de vier KDO 55+ groepen sportief en ludiek opgepakt. Voor aanvang van het onderlinge volleybaltoernooi leek het wel of alle Zwarte Pieten uit Hellevoetsluis kwamen trainen voor pakjesavond. Bij beter kijken waren het leden van de 55+ groepen die zich hadden verkleed als Witte Pieten. Het jubileumtoernooi was, door deze ludieke aankleding, voor aanvang  reeds geslaagd.

De opzet van dit gebeuren is het versterken van de groepsbinding. Natuurlijk werd er ook gestreden om de felbegeerde wisselbeker. De teamnamen waren voor het jubileumtoernooi aangepast aan de Sinterklaas sfeer. Zo waren er de Taaipoppen, de Amerigo’s, en de Roddel Pieten.

De finale werd gespeeld door de KDOotjes en de Mutsen Pieten. Het werd een spannende strijd die gespeeld werd tot 25 punten. Tot 24-24 ging de strijd gelijk op. Voor diegenen die meer van volleybal weten is het geen verrassing dat het nu een strijd werd om wie het eerst twee punten voorsprong had, en daarmee de finale zou winnen. Uiteindelijk werd de stand 24-26 in het voordeel van de Mutsten Pieten.

De teamleden van de winnaars waren Kees Bouman, Wim Vogler, Paul Groenendijk, Dirk van Dorp en Elly de Groote.

   Voor het uitreiken van de wisselbeker werd de
   pech/poedelprijs uitgereikt. Deze was voor
   het team de Roddel Pieten die de voorgaande
   vijf toernooi afleveringen hadden gewonnen,
   en nu zijn onttroont.

Na deze uitreikingen werd er in de KDO foyer nog gezellig nagesproken over het jubileum volleybaltoernooi. De teams verheugen zich nu al op de 11 editie van dit toernooi dat in 2013 weer op de laatste vrijdag voor de kerst gehouden zal worden.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *