Beide damesteams van KDO-Sport door naar NK…

Op zaterdag 24 november waren er kwalificatie wedstrijden, georganiseerd door de KNGU, voor clubteams om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen. Voor KDO-Sport deden 2 teams mee.  Een team bestaat uit maximaal 5 turnsters waarvan er 4 per toestel turnen en daarvan worden de 3 beste cijfers geteld voor de eindklassering.

In Niveau 6 deden mee: Selma van der Plas, Chenoa Gijbels, Isa Hartman, Julia Langendoen en Syll van Yperen.  Deze turnsters gingen sowieso door omdat er maar 4 teams uitkomen in dit niveau. Dus het doel was om zo strak mogelijk te turnen en als eerste te plaatsen voor de finale. En ondanks enkele foutjes bij balk en vloer is dat ook gelukt! De dames plaatste zich als eerste met een totaal van 152,250 punten, ruim 3 punten hoger dan nummer 2.
 
Het tweede team van KDO komt uit in niveau 3. Omdat er meerdere teams zijn waren zij verdeeld over 2 wedstrijdrondes. Het was een pittige wedstrijd waar veel risico genomen werd door de turnsters. Daardoor ging ook niet alles even goed. Ons team bestaande uit: Eline Starink, Xanne Nanuru, Anouk Slocker, Sara Verkerke en Chantal v/d Klooster, eindigde  hierdoor als 3e van de eerste wedstrijd ronde. De eerste 4 teams gaan door en wij hadden ingeschat  dat de teams die in de volgende ronde uitkwamen erg sterk waren en dat onze kansen waren verschoten. Echter thuis gekomen van de lange rit uit Maarheeze, bleek geen van de andere teams ons puntentotaal te hebben verbroken. Hierdoor bleven we op de 3e plek staan en gaat ook dit superteam door naar de Nederlandse kampioenschappen, die gehouden worden op zaterdag 8 december in Alphen aan de Rijn.

Hierover kunnen jullie natuurlijk weer een stukje verwachten van ons.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *