Spannende finale turncompetitie…

Zaterdag 24 november werd in Hellevoetsluis de finalewedstrijd geturnd van de turncompetitie 2012. In de eerste twee wedstrijden was al duidelijk geworden dat het in de finalewedstrijd erg spannend zou gaan worden. De onderlinge verschillen waren in sommige categorieën en niveaus heel erg klein.

Over het grote geheel gezien konden de favorieten voor eremetaal zich staande houden in de finale. Voor enkele deelnemers was de spanning iets te groot waardoor de felbegeerde medaille net niet gehaald werd.

Voor de gymnasten die wisten dat ze niet op het podium zouden kunnen komen was het zaak om hun klassering te behouden of zelfs te verbeteren. Na een spannende wedstrijddag werden de felbegeerde prijzen uitgereikt.

Voor KDO-Sport bleken dit er in totaal 25 te zijn.

Gouden medailles waren er voor:
Melanie Pierse, Marleen Hooiveld, Estelle Heye, Fleur Overgaauw, Suzanne Pierse, Naomi Verkerke, Amy Willemse, Laura van Berkel, , Nikki Landweher, Daniel Luitwieler, Ruben van Loo, Jarno Esselbrugge, Bas Vuik, Job Jimmink, Sebastiaan Willemse en Johan van Nimwegen.

Het zilver werd opgeëist door:
Jordan de Braasem, Nathalie Meurs Vera Bonefaas, Xanne Nanuru, Kirsten van der Linde, Geert Strijdhorst, Micha Jimmink, Marijn Prooi en Mitch de Vos.

Het brons werd behaald door:
Carmen Peters, Inge Slockers en Kaula de Vos.

In sommige categorieën waren erg veel deelnemers waardoor er meer dan drie medailles werden uitgereikt.

Medailles voor een vierde plaats werden gewonnen door:
Femke Salemink, Jara Dolk en Aniek Geleijnse.

De medailles voor een vijfde plaats gingen naar:
Daphne Wageveld, Mirthe Streep en Romy Brandsema.

Een medaille voor de 6de plaats was er voor:

Noa van Gelder.

Veel lof was er voor de organisatie die ondanks kleine en grotere problemen alles in goede banen had weten te leiden. Er zullen voor de toekomst toch wel wat juryleden moeten worden geworven voor dit megafestijn. Als dit niet lukt zou dit misschien wel de laatste keer kunnen zijn dat de turncompetitie in deze grote opzet georganiseerd kan worden.

Peter Souren

De uitslagen!!!

Klik hier voor de uitslagen van de recreatiedames/meisjes

Klik hier voor de uitslagen van de recreatiejongens/heren

Klik hier voor de uitslagen van de selectiemeisjes/dames

Klik hier voor de uitslagen van de selectiejongens/heren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *