Zumbagym voor bijzondere sporters…

Gymnastiekvereniging KDO-Sport uit Hellevoetsluis start op maandag 29 oktober met Zumbagym voor bijzondere sporters. Zumbagym is een combinatie van dans en gymnastiek. Lekker samen dansen en bewegen op een verantwoorde en plezierige manier. De activiteit is bedoeld voor kinderen/jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of ontwikkelings- of leerachterstand in de leeftijd van 8 tot en met 25 jaar.

Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep, ondersteunt de vereniging met het opzetten van Zumbagym. De gymnastiekvereniging kiest bewust voor deze doelgroep vanuit een maatschappelijk oogpunt. Uit ervaring blijkt dat dergelijke initiatieven meestal een langere aanlooptijd en meer aandacht nodig hebben dan reguliere activiteiten. Het bestuur van de vereniging wil hier graag in investeren.

Op maandag 29 oktober is iedereen welkom van 18.00-19.00 uur in de gymzaal aan de Plataanlaan 4 in Hellevoetsluis. Bij deze accommodatie is een gezellige kantine waar de ouders/verzorgers rustig kunnen wachten. De deelnemers worden uit de hele regio verwacht. Iedereen kan eerst twee lessen ter kennismaking gratis meedoen.

Hoe ziet een les er uit? In het eerste half uur van de training gaan de kinderen/jongeren onder leiding van een enthousiast Zumbalerares aan de slag met Zumbadansen. Zij leren stap voor stap op vrolijke muziek allerlei leuke dansjes. Danservaring is niet nodig. In het tweede half uur gaat een ervaren gymnastiekleidster met de groep verder met diverse gymnastiekoefeningen en/of sport- en spelvormen. Door dit gevarieerde aanbod van oefenstof verbeteren de kinderen/jongeren hun kracht- en uithoudingsvermogen, worden ze leniger en werken ze aan hun coördinatie. Samen bewegen in een gezellige sfeer!

Aanmelden kan tot en met 25 oktober via de website  www.tandemsupport.nl
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@tandemsupport.nl of bellen naar 078 648 37 77

Natuurlijk geeft ook KDO-Sport u graag informatie…
Bel of mail hiervoor naar onze voorzitter Piet Poot…
Telefoon 0181 313386 E-mail voorzitter@kdosport.nl

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *