Joleine van Es, India Schoolenberg en Sebastiaan Willemsen zijn de kampioenen bij KDO-Sport Hellevoetsluis…

Op zaterdag 23 juni werden in de Turnhal aan de Fazantenlaan de clubkampioenschappen van KDO-Sport gehouden. Bij deze altijd gezellige wedstrijd wordt er gestreden om de titel clubkampioen en om de wisselbeker die een turner of turnster dan een jaar lang thuis mag neerzetten. Ook waren er natuurlijk prijzen per niveau te verdienen. Dit jaar was nieuw dat ook de selectie springgroep meedeed. Zij sprongen individueel op minitrampoline en minitrampoline pegases. Op minitrampoline werd Jackie Overheid 3e, Loïs de Mol 2e en India Schoolenberg 1e. bij mintrampoline pegases, wisselde Jackie met Loïs en werd dus 2e,  Loïs werd 3e en India werd weer 1e.  De wisselbeker werd gewonnen door clubkampioene springen India Schoolenberg!

Bij de jongensselectie was het ook spannend, de een maakte wat foutjes de ander turnde bijna foutloos. In niveau 11 werd Casper de Leeuw van Weenen 1ste, Bij de jongens was er steeds maar 1 medaille per niveau omdat er niet veel turners per niveau waren. Jesse Jongejan won in niveau 10, Marijn Prooi in niveau 9, Jordi Hagenaar in niveau 8, Sebastiaan Willemsen in niveau 7 en 8 keuze en Marc-Jan Barnhoorn in niveau 5 en 4 keuze.  Turners en turnsters die verplichte oefenstof turnen kunnen nog geen clubkampioen worden omdat het in deze categorie gemakkelijker is om hogere punten te halen. Daarom was er dit jaar een aanmoedigingsprijs te winnen voor deze turners en turnsters. Bij de jongens won Casper de Leeuw van Weenen de aanmoedigingsprijs met een totaal van 115,70 punten.  Verenigingskampioen bij de jongens is Sebastiaan Willemsen met 65,90 punten, 2e werd Benno Hammerstein en 3e Mitch de Vos.

In verhouding zijn er meer dames die turnen dan jongens en daarom werden bij de dames verplichte oefenstof wat niveaus bij elkaar gedaan en hun uitgangswaarde gelijk gezet. In het niveau 9/10 is Maybel Willemsen 1e geworden, Melanie Pierse werd 2e en de 3e plek was voor Nathalie Meurs. In niveau 8/7/6 was het goud voor India Schoolenberg, zilver voor Chenoa Gijbels en de bronzen plak was voor Iris Kers. Uiteindelijk won India ook de aanmoedigingsprijs bij de dames met 53,85 punten, Maybel werd 2e en Chenoa 3e. 

Bij de keuze oefenstof niveau 7/6 waren er 2 medailles te verdienen, goud was voor Noa Poot en zilver voor Estelle Heije. In niveau 5 won Kayla de Vos, 2e werd Ellen van den Doel en de 3e plek was voor Inge Slockers.   Bij niveau 4 was de hoogste plek voor Chantal van de Klooster, zilver was er voor Xanne Nanuru en brons voor Esmee Tanis. De gouden medaille in niveau 3 ging naar Joleine van Es. Zij liet ontzettend mooie oefeningen zien en die terecht werden gewaardeerd met hoge punten. Joleine had op het eind de meeste punten bij elkaar geturnd en werd met 49,05 punten clubkampioen bij de dames, ook zij mocht een mooie wisselbeker mee naar huis nemen en mag zich een jaar lang kampioen van KDO-Sport noemen.  2e werd Eline Starink en 3e Chantal van de Klooster.

Iedereen bedankt voor deze gezellige wedstrijden, prijs winnaars van harte gefeliciteerd en de organisatie, jury en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bij gedragen ook hartelijk bedankt.

Peter Souren stuurde wat foto’s op van twee kampioenen die op de motor naar de turnhal gingen klik hier om die foto’s te bekijken!

Sebastiaan en Eric bedankt voor het doorsturen van de foto’s!!!


Iedereen  klaar voor de prijsuitreiking…

Drie kampioenen die in het afgelopen seizoen goud haalden werden in het zonnetje gezet…
Ze kregen o.a. een prachtig ingelijste foto van hun unieke prestatie…


 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *