KDO Cycle Parts turners winnen in Monster…

Een week na het succesvolle NK weekend waren onze turners alweer in Monster present. Hier werd gestreden om het Zuid-Hollands Kampioenschap.

De NK turners, van vorige week, gemotiveerd te krijgen voor deze provinciale wedstrijd  koste de trainer weinig moeite. De turners die eremetaal hadden gewonnen in Nijverdal, wilden bewijzen dat de NK uitslag geen toeval was. Er waren ook turners die toen net geen medaille wonnen en dit in Monster wel heel graag wilden recht zetten.

Ook onze turners die niet aan het NK mochten deelnemen waren erg gemotiveerd er een goede wedstrijd van te maken. En een goede wedstrijd werd het in Monster.

Onze voorzitter Piet Poot verrast onze kampioenen Jordi en Caper
met een prachtig boeket bloemen…

In de ochtendwedstrijd deden Jordi Hagenaar, Casper de Leeuw van Weenen, Bas Vuik en Jari Stoffers mee. Jordi had maar een tegenstander en met zijn turnvriend had hij afgesproken om met minimaal verschil van vijf punten te willen winnen. Dat is Jordi bijna gelukt, want het verschil werd 4.80 punten in het voordeel van Jordi die eerste werd.

Casper, Bas en Jari wilden zo goed turnen dat zij van de vijftien deelnemers in hun categorie, nummer een twee en drie zouden worden. En na uitstekend turnen, zonder fouten, lukte ons trios dit ook!!!
Casper, de kersverse NL Kampioen, werd 1ste , Bas werd 2de en Jari werd 3de .

In wedstrijd twee stonden weer drie KDO turners op de vloer. Micha Jimmink mag trots zijn op zijn 14de plaats met 103.55 punten bij de instap 10 jongens. In de categorie pupillen 9 deden Job Jimmink en Marijn Prooi mee. Omdat beide het NK misten waren zij gedreven om een goede prestatie neer te zetten. En een goede prestatie werd het. Helaas kwam dit niet tot uitdrukking met een gehoopte medaille. Job werd 9de terwijl Marijn een 7de plaats voor zich opeiste.

In wedstrijd drie lieten in de categorie junioren, Benno Hammerstein en Sebastiaan Willemsen zien wat ze kunnen. Benno wekte uitstekend op alle zes de herentoestellen en was medaillekandidaat. Sebastiaan werkte op vijf toestellen uitstekend maar op de brug moest hij enkele tussenzwaaien maken in zijn oefening. Deze tussenzwaaien kosten erg veel punten en een 4de plaats was dan ook zijn deel.

Benno kreeg de gouden medaille omgehangen terwijl Denemarken een doelpunt scoorde tegen Nederland. Zo ligt vreugde en verdriet wel erg dicht bij elkaar.

Op zaterdag 23 juni zullen onze selectie meisjes en dames vanaf 9.00 uur hun KDO clubkampioenschappen afwerken. De KDO selectie jongens en heren zullen treden vanaf 12.00 uur aan in de turnhal de Fazant.

U als geïnteresseerde lezer wordt als toeschouwer uitgenodigd om, gratis, deze clubkampioenschappen bij te wonen.