KDO-Sport turnsters komen wat te kort
tijdens de Nederlandse kampioenschappen
turnen dames in de 1e divisie…

2 juni, in Waalwijk werden de Nederlandse kampioenschappen meerkamp voor 1e divisie turnsters gehouden. 1e divisie betekend dat zij net een niveau lager dan de eredivisie turnen, wat betekend dat het niveau nog steeds erg hoog is, zeker op een NK waar de besten van heel Nederland bij elkaar komen. Sommige turnsters trainen rond de 15 uur per week om dit niveau te halen en vast te houden.

Voor KDO-Sport hadden zich 3 turnsters geplaatst op het NK, wat op zich al een hele mooie prestatie is. Chenoa Gijbels mocht het spits afbijten in de vroege ochtendronde. Terugkomende van een hamstring blessure lukte het de pupillen 1 turnster niet om de spagaatsprongen voldoende te spreiden naar de eisen van de strenge turnsport waardoor ze veel punten liet liggen. Bij het toestel balk viel ze er ook nog eens 2 keer af wat meteen 2 hele punten aftrek geeft. Geen hele goede dag dus voor Chenoa, ze werd uiteindelijk 28ste met een punten totaal van 49.342 pnt.

In de 2e ronde was het de beurt aan Sara Verkerke. Zij turnt in de leeftijdscategorie jeugd, waar ook  een heel hoog niveau geturnd wordt. Turnsters van 11 /12 jaar turnen al hele moeilijke elementen. Sara turnde een redelijk goede wedstrijd voor haar doen, maar kwam nog wel wat moeilijkheid in haar oefeningen te kort om bij de eerste 10 turnsters te komen. Ze werd toch nog knap 25ste van Nederland met een punten totaal van 44.550 pnt.

Als 3e en laatste turnsters van KDO-Sport op de Zaterdag was het de beurt aan Junior turnster Joleine van Es. Ook Joleine draaide een redelijk goede wedstrijd, maar in deze leeftijdscategorie ligt het allemaal zo dicht bij elkaar dat het kleinste foutje je een hoop plekken kan doen laten zakken. Joleine maakte een goede kans om zich bij de beste 5 van Nederland te turnen, alleen door een val bij Balk na haar salto achterover verloor ze een heel punt. En als je dan ziet dat tussen turnster nummer 2 en 16 maar 1.5 punten verschil zit begrijp je wel dat zo’n foutje op balk funest is. Joleine is toch nog heel netjes 13e van Nederland geworden mede omdat ze verder op de balk bijna foutloos turnde. Ze behaalde 46.383 punten waar de turnster die 2e is geworden 47.400 punten had gehaald.

Op zondag 3 juni werden de toestelfinales gehouden in dezelfde turnhal. Alle 3 de turnsters van de zaterdag hadden zich ook geplaatst voor 1 of 2 toestellen tijdens deze finale. Pascalle Tanis, die zich niet had geplaatst voor de meerkamp had zich wel geplaatst voor een vloerfinale, zij turnde een ontzettend mooie oefening, alleen hadden de andere turnsters net even wat moeilijkere elementen geturnd die meer punten waard zijn. De turnsters 1 t/m 7 haalden allemaal hoog in de 12 punten, Pascalle sloot af met 12,067 en werd daar dus 7e mee, van de 9 turnsters.

Sara Verkerke had zich geplaatst voor een balkfinale, ze kan al redelijk meekomen met de andere turnsters maar door een val werd ze 7e van de 8 turnsters. Joleine van Es plaatste zich voor de finale van balk en vloer. Bij balk voerde ze haar elementen heel netjes uit maar had dit keer zelfs 2 vallen, was ze niet gevallen had ze zilver mee naar huis mogen nemen maar helaas. Op vloer ging het redelijk maar de schoonheidsfoutjes die ze maakte werden hard afgestraft en ze werd 6e 

Chenoa Gijbels had zich voor de finales van balk en sprong geplaatst, balk ging voor haar doen goed maar het was nog niet voldoende om bij de eerste 3 te komen. Bij sprong maakte ze het nog spannend, ze was als 2e aan de beurt en had goed gesprongen, en dan is het afwachten wat de concurrentie doet. Uiteindelijk bleek dat ze  een mooie sprong had laten zien goed voor een bronzen medaille. Dus werd de dag positief afgesloten voor KDO-Sport en natuurlijk voor Chenoa. Gefeliciteerd!

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *