Casper de Leeuw van Weenen Nederlands Kampioen turnen…

gestreden om de titel Nederlands Kampioen turnen
   een wedstrijd die gaat over zes toestellen.
   Maar liefst zes KDO CycleParts turners hadden zich
   via de kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor
   dit NK meerkamp.

In de ochtendwedstrijd was de spanning om te snijden. Van onze vijf  turners waren er een paar potentiël podiumkandidaat

Bij de categorie Benjamin trad Jesse Jongejan aan. Vijf van de zes toestellen turnde Jesse naar behoren. Jammer genoeg kon hij van de rekstok zijn salto als afsprong niet tot stand brengen, Jesse werd 14de.

In de categorie Instap 8 stond onze turnkanjer Jordi Hagenaar in de finale. Het zou een wedstrijd worden om tienden van punten voor een podiumplaats. Jordi kon helaas de rust niet vinden om alle oefeningen tot een goed einde te brengen. Bijna alle oefeningen waren leuk om te zien. Helaas ontbrak bij deze wedstrijd zijn welbekende zekere uitstraling. Tot overmaat van ramp moest hij tijdens zijn oefening op de brug het toestel een keer vroegtijdig verlaten. Uiteindelijk kwam Jordi 15 honderdste te kort op de derde plaats en werd vierde.

In de categorie instap 11 hadden we zelfs drie van de veertien deelnemers. Jari Stoffers, Bas Vuik en Casper de Leeuw van Weenen lieten zien dat zij de laatste weken nog aan verfijningen van hun oefeningen hebben gewerkt. Casper had in de kwalificatiewedstrijden steeds de eerste plaats behaald. Soms was dit met het kleinst mogelijke puntenverschil. In deze finale zou dit niet anders zijn. Op vijf toestellen ging de strijd om het Nederland Kampioenschap gelijk op. Omdat ook Bas en Jari zich in de kop van het klassement wisten te nestellen liep de spanning tot ongekende hoogte op. Op het toestel ringen kreeg Casper voor zijn schitterende oefening een half punt meer dan zijn naaste concurrenten. Dat halve punt voorsprong heeft Casper kunnen vast houden tot het eind van de wedstrijd.

Dit gaf tijdens de prijsuitreiking, toen het allemaal echt waar bleek te zijn!!!!!  een grootte ontlading bij Casper, ondergetekende en alle meegereisde supporters. Eerste en dus Nederlands Kampioen 2012 Casper de Leeuw van Weenen.

Op deze eretitel hebben we zes jaar moeten wachten. Met deze titel is Casper de achtste Hellevoetse turner Nederlands die Nederlands Kampioen is sinds 1995.

Bas Vuik en Jari Stoffers bleven helaas, ondanks zeer goed turnen, met lege handen achter. Een geweldig 5de plaats was er voor Jari, terwijl het voor Bas bijna niet erger kon. Bas werd niet alleen 4de maar werd dit ook nog met een achterstand op nummer drie van maar 5 honderdste van een punt.

Voor de middagronde had Mitch de Vos zich weten te plaatsten voor de finale. Mitch bewees dat hij uit het goede turnhout gesneden is en werkte rustig met goede turnspanning. Hij stond na vier toestellen nog op de zesde plaats. De onderlinge verschillen tussen nummer drie en tien waren klein. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Mitch, categorie jeugd 8, 3de was geworden met 5 honderdste punt voorsprong op nummer vier. Brons dus voor Mitch!!!

Op zondag drie juni werd ook in Nijverdal gestreden om het NL Toestel Kampioenschap. Op elk van de zes herentoestellen werd gestreden om de titel Nederlands Kampioen. Zes van onze turners waren in totaal op zeventien toestellen geplaatst om deze felbegeerde titel te veroveren. De beste zes turners van Nederland konden per categorie, per toestel, laten zien wat hun sterkste toestellen waren. Op vloer werd  Casper de Leeuw van Weenen 1ste en  Benno Hammerstein 3de. Op voltige  Casper 1ste en een 2de plaats voor Jari. Op ringen werden Casper en Jordi de kampioenen. Op sprong werd  Casper1ste, een 2e plaats was er voor Mitch en 3e werd Jordi. Ook op het toestel brug behaalden we nog twee medailles, een 2de plaats voor Jordi en een 3de plaats voor Casper.

Met een Nederlands Kampioen en een 3de plaats in de Meerkamp kunnen we met trots terugkijken op een goed turnseizoen 2011/12.

Met ook nog elf medailles in de toestelfinale kan dit seizoen voor ons niet meer stuk.
Op 9 juni gaan de turners nog deelnemen aan de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen in Monster.