India Scholenberg verovert zilver op Districtskampioenschappen…

Afgelopen zaterdag werden in Amsterdam de Districtswedstrijden gehouden voor turnsters die uitkomen in de 4e divisie. In de eerste ronde mochten Nathalie Meurs en Estelle Heije uitkomen. Nathalie turnt bij de instappers en heeft een goede wedstrijd geturnd. Ze scoorde op vloer zelfs een 5e plaats. Haar eindtotaal was 46.800 pnt. en dat was goed voor een 17e plaats.

Op de andere baan turnde Estelle Heije zij turnt in de leeftijdscategorie jeugd. Het ging heel goed, Estelle werd 1ste op brug en 7e op balk. Ook vloer ging netjes. Helaas ging de sprong wat minder. Hier haalde ze niet zo’n hoog cijfer waardoor ze niet bij de beste 3 eindigde. Een goede 8ste plaats was het eindresultaat.

In de avondronde turnden de senioren en de pupillen 2. Bij de senioren kwamen Inge Slockers en Dusty Hoedemaker uit. Helaas vielen de punten voor de meiden op balk en brug een beetje tegen maar vloer en sprong gingen goed. Dusty eindigde op een 29ste plaats en werd Inge 33ste.

Op de andere baan turnde India Scholenberg. Dit is haar eerste echte wedstrijd seizoen en tot nu toe ging het prima. Op de regio was India al 1ste geworden dus we wilden wel bij de besten eindigen.

Haar wedstrijd begon op sprong hier scoorde ze met 12.800 het 3e cijfer van de hele ronde. Daarna brug . Op dit toestel verloren we wel iets omdat we op dit toestel nog niet alle bonussen kunnen turnen. Dat kost toch bij elkaar bijna 0.60 pnt. Daarna na de balk. Hij blijft maar 10 cm breed dus best lastig. Als ze er niet af zou vallen zouden we op vloer de punten van de brug weer terug kunnen pakken. Met een paar wiebels is India gelukkig op de balk gebleven.

Het laaste toestel was dus vloer. Dat kan India erg goed maar de druk was best hoog. Ze moest over de 14.050 punten heen. India maakte 1 schoonheidsfoutje maar voor de rest was de oefening perfect. Haar score was dan ook 14.100 pnt. Hiermee behaalde India met een eindscore van 50.700 pnt. een supermooie 2e plaats.
Ook mag Inda volgend seizoen promoveren naar de 3e divisie. Veel succes daar!

Volgend weekend hebben de turnsters van de 3e en 4e divisie nog een toernooi in Breda, de Open Bredase Turnkampioenschappen.

Angela Bal

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *