Geweldige prestatie van onze turners…

Op 19 mei werd in Zwijndrecht de halve finale turnen gehouden. Doel was om bij de eerste veertien turners te eindigen want dat geeft de turners het recht om op 2 juni in Nijverdal deel te nemen aan het NK. Ook in deze halve finale konden de turners zich, behalve voor het algemeen klassement,  plaatsen voor de NK toestelfinale die op 3 juni in Nijverdal gehouden zal worden.

In de drie wedstrijden die op 19 mei werden geturnd hadden wij steeds een of meerdere deelnemers. In de eerste wedstrijdronde kwamen maar liefst drie KDO turners op de vloer. Natuurlijk hoopte ondergetekende dat alle drie de turners zich bij de eerste 14 zouden plaatsen. Dat dit geen ijdele hoop was bleek uit de tussenuitslagen. De onderlinge verschillen waren vaak maar een tiende van een punt. Op het toestel rekstok verloren onze  turners alle drie een halve punt omdat ze bij de buikdraai hun hoofd in de nek deden. Voor de rest hebben ze goede tot zeer goede oefeningen laten zien met het volgende resultaat.

Casper de Leeuw van Weenen 1ste, en kanshebber om Nederlands Kampioen te worden, Bas Vuik 6de, drietiende achterstand op nr. 3 en Jari Stoffers 10de. Alle drie mogen door naar de meerkampfinale met ook nog op meerdere toestellen de toestelfinale.

Mitch de Vos was de enige KDO deelnemer in wedstrijdronde twee. Alle toestellen werkte hij goed af. Mitch heeft nog net niet de stap gemaakt om op alle zes toestellen constant te zijn. Toch mogen wij tevreden zijn met de 8ste plaats en zijn toestelfinale op sprong.

In de derde en laatste wedstrijdronde waren Benno Hammerstein en Sebastiaan Willemsen aan de beurt. In de aanloop naar deze halve finale waren beide steeds bij de beste 14 turners. Helaas hadden beide iets te veel kleine foutjes in de uitvoering van hun oefeningen zodat een meerkampfinaleplaats niet mogelijk was. Dit ondanks dat Benno op sprong, voor het eerst in zijn turncarrière, de Tsukahara turnde en deze tot stand wist te brengen. Benno werd, met maar 15 honderdste achterstand op de felbegeerde 14de plaats,  15de. Sebastiaan werd met een klein verschil op Benno 20ste. Benno en Sebastiaan wisten zich wel nog op een of meerdere toestellen te plaatsen voor de toestelfinales die op 3 juni in Nijverdal gehouden zullen worden.

Samen met de al eerder geplaatste NK finalisten, Jordi Hagenaar en Jesse Jongejan, mogen maar liefst zes KDO Cycleparts turners deelnemen aan de meerkampfinale en zeven turners aan een of meerdere toestellen op de toestelfinales.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *