Twee KDO Cycle Parts turners naar NK…

Op zondag 13 mei, Moederdag, werd in sporthal Opperdam in Volendam de halve finale voor talentdivisie turners gehouden. Voor deze halve finale hadden zich per categorie 28 turners geplaatst, veertien van hen konden zich vandaag plaatsen voor de NK meerkampfinale die op 2 juni in Nijverdal gehouden wordt.

Maar liefst drie van onze turners hadden zich geplaatst voor de halve finale. In de categorie benjamin waren dit Jesse Jongejan en Quinten Zoetemeijer. Beide turners werkten naar vermogen met maar heel weinig persoonlijke foutjes.

Quinten liet voor het eerst de salto achterover als afsprong aan de rekstok zien. Helaas was dit voor Quinten net niet voldoende, hij werd 19de met 97.65 punten.

Jesse wist zich, na een dip in de aanloop naar deze wedstrijd, goed te herstellen. Het herstel verliep zo goed dat hij met 102.75 punten als 12de eindigde en naar de grote NK meerkampfinale mag.

Onze derde turner die in Volendam kwalificatie kon afdwingen was Jordi Hagenaar. Jordi turnt in de zware instap 8 categorie.

Jordi turnde een zeer goede wedstrijd met nog maar enkele heel kleine onvolkomenheden in zijn oefeningen en hij kreeg loon naar werken, een 2de plaats met 109.00 punten met maar een tiende achterstand op nummer twee.

Het zal op het NK bijzonder spannend worden voor Jordi want om een podiumplaats te halen zal hij ook die hele kleine onvolkomenheden in zijn oefening weg moeten zien te werken in de komende weken. De vorm van de dag zal dan beslissend zijn.

Vanaf de categorie instap konden de deelnemers zich ook plaatsen voor de toestelfinale die op 3 juni in Nijverdal zal worden gehouden. Om de toestelfinale te halen moest je bij de eerste zes turners op een bepaald toestel zijn. Omdat de turners op zes toestellen werken hadden alle deelnemers dus zes kansen om de toestelfinale te halen.

Na het uitwerken van de uitslagen bleek dat Jordi zich op alle zes de toestellen had weten te plaatsen. Op zaterdag 19 mei zullen nog zes KDO turners een gooi mogen doen naar deelname in alle finales.

Alle KDO turners die op 19 mei deelnemen komen uit in de derde divisie en werken hun halve finale af in Zwijndrecht. 

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *