Op 12 en 13 mei werden in Almelo
de Nederlandse Kampioenschappen turnen
2de divisie gehouden…

Op 12 en 13 mei werden de Nederlandse kampioenschappen turnen 2e divisie gehouden in Almelo. Eline Starink had zich voor beide dagen geplaatst.

Op zaterdag was de meerkampfinale, hier turnde ze helaas niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Ze turnde op balk en vloer onder haar kunnen. Op haar favoriete onderdeel sprong kreeg ze niet het cijfer waarop we gehoopt hadden en op brug scoorde Eline nog wel aardig maar was helaas niet voldoende voor een plaats bij de beste 10 turnsters van Nederland.

De volgende dag waren de toestelfinales. Negen turnsters per toestel komen hier in actie. Eline had zich geplaatst voor de onderdelen sprong en brug. Anouk Slockers ook van KDO-Sport was afgereisd naar Almelo voor het onderdeel vloer.

Eline opende de wedstrijd op sprong. In deze finale moet je 2 verschillende sprongen laten zien, waar je dan ook geen foutje mag maken want het gemiddelde telt. Eline turnde een Tsukahara gehoekt en een overslag salto. Beide sprongen goed uitgevoerd en met een minimale afstand van nummers 1 en 2 mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op brug turnde Eline super goed. Met een 11.90 punt het hoogste cijfer tot nu toe en nog twee goede turnsters te gaan, moest Eline toekijken of het brons, zilver of goud zou worden. Beide turnsters scoorde lager en Eline mag zich kampioen van Nederland op het onderdeel brug noemen.

Een bijzonder goede prestatie van onze 18e jarige KDO- turnster uit Stellendam.

Op het onderdeel vloer kwam Anouk Slockers in actie.  Anouk turnde een zeer mooie, elegante oefening afgewisseld met acrobatiek die zij  goed uitvoerde. Anouk werd met een 11.75 6e op deze finale wat een hele  mooie prestatie is.

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *