Brons voor Joleine van Es tijdens halve finale turnen dames…
Op 21 en 22 april werden in Reusel de halve finales gehouden voor 1e divisie turnen dames. Tijdens de halve finales streden de turnsters voor doorstroming naar het NK turnen. De eerste 18 turnsters mochten door en daarnaast kon er ook een plekje worden bemachtigd voor de NK toestelfinales, hiervoor moest je jezelf bij de beste 4 turnsters per toestel turnen.

  
Als eerste was Chenoa Gijbels op zaterdag, van de partij. Zij turnt in de categorie pupil 1. Ze turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten, alleen denken we dat ze nog wel iets beter kan en dat geeft vertrouwen want ze werd toch nog knap 5e en bemachtigde een toestelfinale op sprong en balk.

Hoopvol talent Nika Tersteeg moest helaas worden afgemeld, zij had zich de vrijdag voor de wedstrijd geblesseerd aan haar elleboog en moest daardoor rust houden. Beterschap Nika!

Later op de dag was het de beurt aan de jeugdturnsters Pascalle Tanis en Sara Verkerke. Pascalle kwam nog wat te kort op de toestellen behalve op vloer, daar had ze een mooie uitstraling en turnde netjes, hierdoor behaalde ze met 12.000 pnt. een plekje op de toestelfinale. Helaas is ze niet door naar de meerkamp finale.

Bij Sara ging het een stuk beter, ze laat al het hele seizoen goede stappen vooruit zien en dat bleek ook uit de cijfers die ze kreeg tijdens deze wedstrijd. Alleen haar brugoefening ging niet helemaal als gepland maar ze werd toch nog netjes 13e en daarmee stroomt ze ruim door naar de Nederlandse kampioenschappen. Ook was haar balk oefening zo goed dat ze daarmee in de toestelfinale mag turnen.

Op zondag was er nog een ronde voor jeugdturnsters waarin Maxime van Ardennen mocht turnen. Maxime wist van tevoren dat ze waarschijnlijk niet door zou stromen omdat haar brug nog niet goed genoeg is om met de andere turnsters te concurreren. Toch deed ze, zoals dat een selectieturnster betaamd, heel goed haar best om er alles uit te halen. Brug ging al beter dan anders en bij vloer en balk bewees ze dat ze goed mee kan komen met de andere turnsters. Helaas kon ze hier net geen toestelfinales pakken.

In de laatste ronde op zondag mocht juniorturnster Joleine van Es haar wedstrijd turnen. Ze turnde een super mooie wedstrijd met vooral een goede afwerking op vloer en balk, bij deze toestellen was ze de beste en stroomt als 1e door naar de toestelfinales. Bij brug maakte ze een paar foutjes maar ze werd uiteindelijk keurig 3e overall en nam de bronzen plak in ontvangst.

Mooie resultaten van onze turnsters! Voor degenen die een finale plek hebben bemachtigd wordt het nu nog even de puntjes op de i zetten tijdens de trainingen en dan knallen tijdens de bonds-  en toestelfinales (NK) die worden gehouden op 2 en 3 juni in Waalwijk.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *