Xanne Nanuru wint brons op Nederlandse Kampioenschappen!

Afgelopen zaterdag werd het NK gehouden in Sportcentrum de Galgenwaard te Utrecht. Op deze wedstrijd staan de beste 36 turnsters per categorie. Leuk om te vermelden is dat er bij de 3e divisie in elke leeftijdscategorie een begin is van ongeveer 2500 deelneemsters. Dus op de finale staan betekent dat je echt bij de besten van Nederland hoort.

In de eerste ronde turnde Maybel Willemse. Maybel turnde een goede wedstrijd en heeft zelfs haar oefeningen verzwaard, afsprong van de brug en de balk zijn nu salto’s! Dat is goed gegaan en Maybel behaalde een totaalscore van 48.117 punten, goed voor de 24ste plaats.

In de 3e ronde turnden 3 turnsters in 2 verschillende banen . Elsa Fluks voor de junioren, zij heeft goede oefeningen laten zien maar helaas werd er op vloer een element niet geteld, dit kostte wel wat punten. De totaalscore werd 42.383 punten, goed voor een 31ste plaats.

Op de andere baan turnden Xanne Nanuru en Chantal v.d. Klooster. De indeling was gebaseerd op plaatsing in de halve finale die werd gehouden in Leek  Groningen waardoor Xanne en Chantal in verschillende groepen zaten.

Xanne begon op brug en Chantal op balk. Beiden hebben een goede wedstrijd geturnt. Chantal turnde een goede salto o.a. op balk maar viel daar helaas met de pirouette vanaf en Xanne had wat wiebels op de balk. Bij sprong liet Chantal zien dat zij daar afgelopen zaterdag het beste in was. Met een cijfer van 12.700 punten voor de Tsukahara hoek is zij op dit toestel Nederlands Kampioen geworden. Xanne heeft een mooie vloer oefening laten zien en haar cijfer 12.550 punten was het op 2 na beste cijfer dus ook met vloer bij de top van   Nederland.

Uiteindelijk kwam Xanne op het podium met een 3e plaats met 0,2 punten achter de zilveren medaille! En Chantal kwam op de 4e plaats met 0.6 punten achter Xanne.

Angela

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *