Paastoernooi in Vlissingen…

Elke jaar wordt er op 2e Paasdag in Vlissingen een toernooi georganiseerd voor turnsters uitkomend in de 2e, 1e en eredivisie. Dit toernooi is een goed voorbeeld dat competitie en gezelligheid erg goed samen kunnen gaan. In de eerste van de drie rondes van de dag, deden mee: Nika Ning Qiu ye Tersteeg in instap 1e divisie en Julia Langendoen bij pupillen 1, 2e divisie. Beide turnsters hadden zo hun eigen doelen om tijdens deze wedstrijd voor elkaar te krijgen Veel van deze doelen zijn ook gelukt. Voor Nika was dit toernooi vooral ook nog wat wedstrijdervaring opdoen voor de halve finale die 21 april wordt gehouden en waar zij hoopt op doorstroming naar de Nederlandse kampioenschappen.

In de tweede ronde was het de beurt aan: Chenoa Gijbels, 1e divisie pupil 1, Sara Verkerke, 1e divisie Jeugd en Joleine van Es, 1e divisie Junior. Maxime van Ardennen moest helaas ziek afmelden. Ook voor deze meiden was het een goede test om te kijken hoe ze er voorstaan voor de halve finale. En het ziet er goed uit, de turnsters laten elke keer weer vooruitgangen zien. Chenoa liet een nog mooiere sprong zien dan ze altijd al deed, balk en brug gingen goed  alleen op vloer moest ze even een handje neerzetten bij een van haar series waardoor ze te veel punten verloor om op het podium te komen. Sara liet weer verbetering zien op de brug en deed voor het eerst een salto achterover op de 10cm brede balk. Joleine liet een geweldig mooie brugoefening zien, zonder fouten en weinig slordigheden. Alleen moest ze opboksen tegen een paar turnsters die net uit de eredivisie kwamen, waardoor ze deze keer geen podiumplek kon bemachtigen.

In de 3e en laatste ronde, mochten Gazel Nicknam, Junior 2e divise en Eline Starink, Senior 2e divisie hun wedstrijd doen. Gazel had niets te verliezen, zij is helaas niet door naar het NK en voor haar was dit een leuke wedstrijd om de wedstrijdperiode mee af te sluiten. En met resultaat, ze turnde een wedstrijd zonder grote fouten en werd daarmee dan ook 3e en kreeg de bronzen medaille om haar nek gehangen. Nu gaat ze hard trainen voor het volgende seizoen zodat ze nog moeilijkere en mooiere oefeningen kan gaan laten zien. 

Eline, die al enkele jaren achtereenvolgens het goud mee naar huis had genomen op dit toernooi, had een iets mindere dag. Ze had net iets te veel foutjes en kreeg daardoor niet de hoge scores als normaal. Ondanks de foutjes en de wat lagere scores dan gewend, heeft Eline toch nog zo’n hoge moeilijkheid in haar oefeningen dat ze nog hoog is geëindigd. Eén turnster was net even wat beter en daarmee werd  Eline 2e en daarvoor kreeg zij uiteraard de zilveren medaille.

Het was, voor de trainers een lange, maar gezellige dag en we mogen weer tevreden en trots zijn op wat onze sporters allemaal presteren.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *