GOUD, ZILVER,  EN TWEE KEER BRONS IN AMSTERDAM…

Afgelopen zaterdag werd, in de mooie turnhal van turnvereniging Turnace in Amsterdam, de districtsfinale 3e divisie gehouden.

Met 3 wedstrijdronden over de hele dag verdeeld werd begonnen met de instappers. Maybel Willemse begon op balk en dat is nooit zo heel erg fijn. Ze is op de balk gebleven maar er werden twee sprongen behoorlijk afgewaardeerd omdat deze niet ruim genoeg werden geturnd. Hierdoor was haar cijfer met 8.550 punten aan de lage kant. Het volgende toestel was vloer en hier werden punten gescoord! Zelfs het hoogste cijfer van de hele wedstrijdronde namelijk 13.250 punten. Maybel heeft ook haar sprong heeft verbeterd, ze kreeg hiervoor 13.100 punten. Het laatste toestel (brug) heeft ze netjes geturnd, ze kreeg hiervoor 14.050 punten. Haar totaalscore werd 48.950 punten en hiermee heeft Maybel de 3e plaats verdiend. Ze heeft een mooie bronzen medaille gekregen.

In de 2e ronde kwamen de junioren aan bod. Hier turnden Elsa Fluks, Iris Bakker en Kayla de Vos.

Elsa mocht met haar vloeroefening het spits afbijten. Hiervoor kreeg ze 11.550 punten, Iris en Kayla behaalden op vloer resp.10.800 en 10.300 punten. Op sprong behaalde Kayla het hoogste cijfer namelijk 11.450 punten, Elsa en Iris behaalden  resp. 11.300 en 10.900 punten. Ook de brug ging, op een paar slordigheden, na goed. Elsa en Iris hebben beiden als afsprong weer salto met halve draai gedaan. Het laatste toestel was de balk, helaas viel Kayla met haar bruggetje achterover, Elsa bleef goed op de balk en Iris heeft voor het eerst de Auerbach salto als afsprong gedaan. We kwamen vandaag toch iets tekort om op het ereschavot te komen.

De laatste ronde had KDO op twee banen turnsters. Op baan 1 turnden de pupillen 2: Iris Kers  Quinty Hagenaar en Loïs de Mol.

Voor deze dames was het spannend want er werden nieuwe onderdelen geturnd. Op balk zouden Iris en Quinty voor het eerst op de wedstrijd bruggetje achterover turnen, bij Iris lukte deze. Ook op vloer was het bruggetje flick-flack bij de drie meiden duidelijk verbeterd. In totaal behaalde Iris 39.307 punten, Quinty  35.950 punten, en Loïs 35.433 punten. De cijfers vielen wat lager uit omdat we risico’s hebben genomen met nieuwe elementen en omdat een sprong bij Quinty en Loïs onterecht als ongeldig werd bestempeld.

Op de andere baan turnden de senioren: Anniek Postema,  Xanne Nanuru,  Chantal v.d. Klooster en Daniëlle Maas. We wilden vandaag met Anniek eigenlijk een beetje revanche halen. Zij werd op de regio erg benadeeld door de jury en dat kostte haar de doorstroming naar de halve finale. Vandaag was de dag om te laten zien dat Anniek toch bij de besten behoort. Bij sprong scoorde Xanne het hoogste met 13.150 punten en op brug Chantal met 11.800 punten, dit was ook de hoogste score van de wedstrijd. Op balk liet Anniek zien dat dit toestel tot in de puntjes te beheersen, haar score werd 10.200 punten. Op vloer scoorde Anniek 12.400 punten, Xanne 12.300 punten,  Chantal 11.650 punten en Daniëlle 11.500 punten.

Daniëlle heeft een superwedstrijd geturnd en heeft laten zien dat ze het turnen op dit niveau nog steeds tot in de puntjes beheerst.

Het was een prachtig podium:
1ste  Anniek Postema
2e Xanne Nanuru en
3e Chantal v.d. Klooster

Angela Bal

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *