In Waddinxveen werd dit
weekend gestreden
om een plaats in de halve finale
turnen richting het NK….

Nederlands beste zesenvijftig turners van zowel de 2de als de 3de divisie hadden zich geplaatst voor deze kwartfinale. Om de halve finale te bereiken moesten de turners, allemaal in hun eigen leeftijdscategorie, bij de eerste 28 eindigen.

In de ochtendwedstrijd stonden maar liefst vier KDO’ers op de wedstrijdvloer. Al snel werd duidelijk dat, om op dit hoge niveau kwalificatie af te dwingen, geen grote fouten gemaakt mochten worden.

In de categorie instap 11 streden Bas Vuyk, Jari Stoffers en Casper de Leeuw van Weenen mee om de felbegeerde ereplaatsen. Alle drie werkten netjes en zonder grote fouten. In de einduitslag bleek hoe klein de onderlinge verschillen waren. Bas werd 15de en Jari 9de. Klap op de vuurpijl was de eerste plaats voor Casper. Casper staat nu met stip genoteerd om later in het jaar mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen. Eerst zullen Bas, Jari en Casper, in de halve finale nog moeten laten zien wat ze kunnen.

Helaas lukte het Marijn Prooi, ondanks een prima geturnde wedstrijd in categorie pupillen 9, niet zich voor de halve finale te plaatsen.

In de middagwedstrijd mochten nog drie KDO’ers hun beste beentje voorzetten. Na zes goed uitgevoerde oefeningen van Sebastiaan Willemsen en Benno Hammerstein bleek dat ook deze junioren zich, met resp. een 10de en 14de plaats, wisten te plaatsen voor de halve finale. Mitch de Vos, categorie jeugd 8, werd, met een verschil van 0.2 punt achterstand op de nummer twee, 4de en dat plaatsje net naast het podium blijft natuurlijk de meest ondankbare plek! Ook Mitch en zijn vijf collega KDO’ers mogen door deze prestatie in het weekend deelnemen aan de halve finale die op 19 en 20 mei gehouden wordt.

Jordi Hagenaar, Jesse Jongejan en Quinten Zoetemeijer, plaatsten zich al eerder voor de halve finale die op Moederdag (13 mei) in Volendam gehouden wordt. Hiermee komt het totale aantal halve finalisten op negen, en dat is een prestatie van formaat van onze selectieturners!

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *