Afgelopen zaterdag werden in het Groningse Leek turnwedstrijden gehouden. De halve finale van de 3e div.
 
Van KDO sport gingen er totaal 6 turnsters naar het verre LEEK. In de eerste ronde kwam Maybel Willemse uit voor de instappers. Zij had het op de regio erg goed gedaan daar was ze nl 1ste geworden dus we waren erg benieuwd hoe het nu op de halve finale zou gaan. Zij begon op balk dat is niet zo fijn maar goed ze was er niet afgevallen. Haar andere toestellen gingen niet geweldig en bij de andere turnsters ging het wel goed dus dan krijg je al snel een gat. Haar punten waren resp.sprong brug balk vloer 12.200 -12.400- 11.000 -12.900 totaal 48.500 pnt.
 Gelukkig is Maybel toch nog door naar de finale in Utrecht. Kunnen we nog even hard oefenen en hopelijk gaat het dan wel lekker.
.In de 2e ronde kwam Quinty Hagenaar uit in de cat. pupillen 2. Voor Quinty was het belangrijk dat zij een lekkere wedstrijd turnde. We weten dat ze nog iets tekort zou komen om zich bij de beste 18 te kunnen plaatsen maar ze heeft een goede wedstrijd geturnt. Heeft goed laten zien wat ze kan en netjes uitgevoerd. Haar punten waren reps sprong brug balk en vloer12.525 -11.567 -9.867 -10.633 totaal 44.592 pnt.Maar niet door naar de finale.
In de laatste ronde kwamen uit in junior Elsa Fluks en in senioren Sandra Jongejan  Chantal v.d Klooster en Xanne Nanuru. Voor deze meiden geldt ook hebben allemaal een medaille gehaald op de regio dus waren benieuwd waar ze zouden staan op de halve finale. Helaas ging het bij Sandra fout op het eerste toestel de brug  ze viel met haar afsprong. Xanne heeft een goede oefening geturnt alleen haar afsprong was niet helemaal zuiver. En Chantal heeft alles gedaan maar ook niet perfect.
 
Op de balk hadden Xanne en Chantal beiden een val en dat zijn dure punten. Sandra had geen val maar miste een paar verbindingen en dat kost ook behoorlijk wat punten.
Nou toen hadden ze nog 2 toestellen waarop we moesten knallen. Nou Xanne heeft geknald op vloer haar oefening was top werd ook gewaardeerd met 12.00pnt. Het 3e beste cijfer in haar cat. Ook Sandra en Chantal hebben goede punten gehaald op vloer.
Op sprong deed Xanne voor het eerst op een wedstijd een tsuka-hara gehoekt en hij werd goed gewaardeerd met 12.200 pnt.
Chantal had een goede tsuka-hara gehurkt maar viel helaas met de gehoekte versie.
Aan het eind van de ronde werden de cijfers bekend . Xanne op resp sprong brug balk vloer 12.100 -10.350 -10.300 -12.000 totaal 44.75 pnt goed voor een 6e plaats.Chantal resp 11.950 -10.100 -9.933 -11.567 totaal 43.55 pnt .11e plaats en Sandra 11.000 -7.600 -8.967 -11.200 totaal 38.767 pnt.
Dus aan het einde van de dag mogen naar de finale 3e div. op 14 april in Utrecht

Maybel  Elsa  Xanne  Chantal. Dus deze meiden super veel succes. 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *